Nieuws

Mitr0, DRG en Noward kwalificeren zich voor Fortnite Champion Series finale

7 december 2019, 09:48

**De Nederlander Mitr0 heeft zich met zijn squad weten te kwalificeren voor de Fortnite Champion Series Grand Finale. Mitr0 werd samen met zijn teamgenoten tweede in de eerste heat van de Fortnite Champion Series finales. Ook de squad van DRG en Noward kwalificeerden zich voor de Grand Finale. De overige drie heats vinden vandaag plaats. Om de FNCS Grand Finale te halen was een top zes notering nodig. De winnaar morgen neemt 300.000 dollar mee naar huis.
**

Helaas was de volledig Nederlandse squad met Umplify, Matsoe, Miro en Snap onsuccesvol. Volgens de Nederlanders werden zij lastig gevallen in twee van hun games, wat resulteerde in een lager puntentotaal. De Nederlandse squad werd achtste, net buiten de top zes dus.

Embedded content: https://twitter.com/LetsGoMiro/status/1203059682929184773?s=20

Onder griefen in Fortnite wordt verstaan het lastig vallen van andere teams of spelers op de landsplek. Een ongeschreven regel binnen de competitieve Fortnite-scene is dat er voor end game gespeeld wordt en dat gevechten aan het begin zoveel mogelijk vermeden worden. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoge geluksfactor aan het begin van de game, door onder andere loot en shields.