Nieuws

Mitr0 en Team Atlantis reageren op commotie rond contract

17 september 2019, 21:32

Gisteren ging de hashtag #freeMitr0 viraal. Al snel werd duidelijk dat het ging om het contract waar Fortnite esporter Mitr0 aan vast zat. Hij zou door Team Atlantis onderbetaald worden en bovendien niet onder het contract uit kunnen komen. Het bleef vanuit de 17 jarige Nederlander en de organisatie uit Litouwen erg stil. Vanavond lieten beide partijen vrijwel tegelijkertijd van zich horen.

In een uitgebreide verklaring laat Mitr0 weten dat hij Atlantis bedankt voor de kans die hij gekregen heeft. Volgens de speler zijn veel claims over zijn contract fout of overdreven. Hij heeft in september 2018  opnieuw een contract getekend en heeft in januari nog een salarisverhoging gehad. Op het moment van tekenen was hij tevreden over de contractvoorwaarden, maar in januari 2019 heeft hij Atlantis laten weten klaar te zijn om naar een grotere organisatie over te stappen. Helaas zijn onderhandelingen meerdere malen mislukt en besloot Dmitri zijn contract uit te zitten. Na de hectiek van gisteren heeft Atlantis besloten na dit weekend het contract te ontbinden.

In de verklaring van Atlantis komt eenzelfde verhaal naar boven. Volgens het bedrijf hebben ze geprobeerd Mitr0 door een andere organisatie uit te laten kopen. Dit lukte niet, omdat er geen goed bod kwam. Zij verklaren ook dat Mitr0 na deze week een Free Agent is. In de afgelopen 24 uur zijn meerdere management-leden van Atlantis bedreigd naar aanleiding van de situatie, zoals Team Manager Hennes Heijmans. Via Twitter vraagt het team of de bedreigingen naar spelers en werknemers kunnen stoppen. Embedded content: https://twitter.com/hennesheijmans/status/1173726828978221056?s=20