Nieuws

'Call of Duty: Modern Warfare 2 krijgt een map editor'

'Call of Duty: Modern Warfare 2 krijgt een map editor'

Call of Duty: Modern Warfare 2 krijgt mogelijk een map editor. Dit heeft Ralph Valve in een blogpost onthuld. De gerennomeerde leaker weet te melden dat ontwikkelaars Infinity Ward en Treyarch plannen hebben om een offline map editor aan Call of Duty toe te voegen.

Goede maps zijn essentieel voor het succes van een Call of Duty. Nu de komst van Modern Warfare 2 aanstaande is, houden de fans zich nu al bezig met de toekomstige maps. De ontwikkelaars erkennen de betrokkenheid van de community en willen daarom de mogelijkheid bieden om aanpassingen aan bestaande maps te verrichten.

De offline Call of Duty map editor

Het kunnen aanpassen van bestaande maps moet mogelijk gemaakt worden door een offline map editor. Volgens Ralph Valve krijgt de community onder andere de mogelijkheid om spawn punten aan te passen en objectives te (ver)plaatsen. Ook de inrichting en het uiterlijk van een map kan middels verschillende items aangepast worden.

Ralph Valve weet te melden dat een map editor in eerste instantie voor Modern Warfare (2019) gepland stond. In welke vorm en wanneer Modern Warfare 2 een map editor krijgt, is op dit moment niet duidelijk. Na dit nieuws mijmeren de fans over het online spelen van door de community ontwikkelde maps.

Toch zijn map editors niet helemaal nieuw in Call of Duty. Binnen Call of Duty World at War, Black Ops en Black Ops 3 was het al mogelijk om maps voor multiplayer en zombies te creëren. Deze functie beperkte zich wel tot de PC-versies van de games.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober uitgebracht. Op woensdag 8 juni om 19:00 krijgen de fans de eerste beelden te zien. Enkele maanden later, in augustus, kunnen de fans voor het eerst met de Modern Warfare 2 alpha aan de slag.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.