Nieuws

Mogelijk Nintendo Switch Pro op komst

23 maart 2021, 15:51

Afgelopen tijd gaan er een hoop verschillende geruchten rond over een Nintendo Switch-opvolger. De opvolger is mogelijk voorzien van een OLED-scherm en een nieuwe chip van Nvidia.

De nieuwe Nintendo Switch maakt mogelijk gebruik van een nieuwe Nvidia chip, deze chip moet ook Nvidia’s Deep Learning Super Sampling (DLSS) ondersteunen. Met DLSS worden games op een lage resolutie gerenderd en op een hogere resolutie weergegeven. In de praktijk kan dit vaak voor flinke prestatiewinst zorgen, voornamelijk tijdens raytracing. Volgens eerdere geruchten krijgt het nieuwe Switch model ook een zeven inch oled scherm met een 720p resolutie en ondersteuning voor 4K op externe schermen. Ook zou de nieuwe variant meer werkgeheugen krijgen.

Releasedatum vernieuwde Nintendo Switch

De nieuwe Switch moet eind dit jaar verschijnen, samen met een hoop nieuwe games. Dit model wordt mogelijk uitgebracht onder de naam Nintendo Switch Pro. De verwachtingen zijn dat dit model 100 euro duurder wordt dan het huidige model, dat brengt de prijs van de Nintendo Switch Pro naar ongeveer 400 euro.