Nieuws

Montecristo, DoA en Puckett weg bij Overwatch League

2 januari 2020, 14:32

De Overwatch League moet het in 2020 doen zonder casters Montecristo en DoA. Ook deskhost Puckett neemt afscheid van de competitie.

Caster Christopher "MonteCristo" Mykles liet op 31 december onverwachts weten dat hij per direct stopte met het casten van de Overwatch League. Hij castte de afgelopen zeven jaren samen met partner Erik "DoA" Lonnquist verschillende titels én de eerste twee seizoenen van de Overwatch League. Hij heeft aangegeven te stoppen met het casten van de Overwatch League nadat er 'onverzoenlijke creatieve en filosofische verschillen' waren ontstaan tussen hem en de League na het vertrek van Overwatch League baas Nate Nanzer.

Embedded content: https://twitter.com/MonteCristo/status/1212075338886332416?s=20

Cristo laat weten dankbaar te zijn voor zijn tijd bij de Overwatch League en dat hij verschillende esports-gerelateerde content blijft maken. Wel betekent zijn vertrek bij de Overwatch League ook het einde van zijn medewerking aan de show OverSight die hij samen met Thorin produceerde en stopt hij met het maken van Overwatch-gerelateerde content (onder andere de Overwatch Power Rankings) op zijn YouTube kanaal.

Einde contract DoA

Ook MonteCristo's partner DoA heeft aangegeven dat zijn contract bij de Overwatch League is afgelopen. Hoewel DoA aangeeft de zorgen van Montecristo betreffende de Overwatch League te delen geeft hij aan nog steeds gek te zijn op de game en de League in het algemeen. DoA laat ook weten het fijn te vinden tijd aan andere titels zoals League of Legends en Teamfight Tactics te kunnen besteden. Het is nog niet duidelijk wat DoA komend jaar gaat doen en of hij terugkeert bij de Overwatch League in 2020.

Embedded content: https://twitter.com/ggDoA/status/1212105808357445632?s=20

Puckett verlaat westkust en verhuist naar New York

Deskhost Chris "Puckett" Puckett stopt met het presenteren van de Overwatch League. De host laat op Twitter weten dat zijn vrouw promotie heeft gemaakt en dat het stel daarom naar New York verhuist. Het betekent echter dat hij niet in de westkust aanwezig kan zijn om de Overwatch League te presenteren. Wel gaat Puckett freelance en krijgt hij de kans om in onder andere Halo, Call of Duty, CSGO, Apex Legends en Rainbow Six te duiken.

Embedded content: https://twitter.com/MLGPuckett/status/1212468774684778497?s=20

Het is nog niet duidelijk wat het de rest van het Overwatch on-screen talentteam gaat doen.