Nieuws

MrBeast verslaat Ninja in Ultimate Crown-toernooi

Ultimate Crown MrBeast vs Ninja

MrBeast heeft gisteren van Ninja gewonnen in Ultimate Crown, een toernooi voor het goede doel georganiseerd door Amazon. Tijdens het evenement werden drie League of Legends-wedstrijden gespeeld. Zowel MrBeast als Ninja hadden een sterrenensemble bij elkaar gezocht voor het evenement.

Vooraf leek het al erg spannend te worden. Zowel MrBeast als Ninja hebben niet veel ervaring met League of Legends, daarom kozen ze teamgenoten die dat wel hebben. MrBeast koos voor Mizkif, voormalig pro-speler Voyboy en League of Legends-streamers Emiru en Yassuo. Ninja had in zijn team Sapnap, Ludwig, voormalig pro-speler Doublelift en League of Legends-streamer Tyler1.

Op papier waren beide teams ongeveer even goed, de eerste wedstrijd ging dan ook redelijk gelijk op bij de start, maar het was Team MrBeast dat de leiding wist te pakken door goede plays te maken over de map. Vooral Mizkif kende een sterke eerste game door objective na objective veilig te stellen. Hierdoor werd de overwinning zonder veel problemen binnengetrokken door MrBeast en zijn kornuiten.

De tweede game begon het team van MrBeast erg sterk. Botlaners Emiru en MrBeast zette enorm veel druk op Doublelift en Ludwig en dat resulteerde onder andere in First Blood. Ook in midlane en toplane was er overwicht voor het teama van de YouTuber die de honderd miljoen abonnees nadert. De game was eenrichtingsverkeer en eindigde uiteindelijk na een surrender vote van Team Ninja op het moment dat Team MrBeast richting de Nexus ging.

Met de twee overwinningen had MrBeast de Ultimate Crown gewonnen, maar er werd besloten om nog een bonuswedstrijd te spelen. In tegenstelling tot de andere twee games was Team Ninja hierin enorm dominant en wist de game dan ook binnen mum van tijd te winnen.

Tijdens het gehele toernooi werd er 200.000 dollar aan goede doelen gegeven. De donatie van Team MrBeast ($150.000) ging naar de Sarcoma Foundation of America, mogelijk in steun naar de onlangs overleden streamer Technoblade. Team Ninja doneerde haard $50.000 aan The Boys and Girls Club of America.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend