Nieuws

Muzikant Post Malone wordt mede eigenaar esports-organisatie Envy

29 augustus 2020, 11:08

De Amerikaanse muzikant Post Malone, bekend van nummers als Circles en Jackie Chan, is mede eigenaar geworden van esports-organisatie Envy. De aankondiging werd gedaan door zowel Post Malone als Envy op Twitter. Envy heeft teams in een flink aantal games en is daarnaast eigenaar van het Call of Duty League team Dallas Empire alsmede het Overwatch League team Dallas Fuel.

De Amerikaanse songwriter, muzikant en muziekproducent Austin Richard "Post Malone" Post liet via Twitter weten mede eigenaar te zijn van Envy. Hoeveel Post geïnvesteerd heeft in de organisatie is niet bekend gemaakt. Envy, dat eigenaar is van Call of Duty League team Dallas Empire en Overwatch League team Dallas Fuel, is volgens Post zelf de perfecte match.

Embedded content: https://twitter.com/PostMalone/status/1299432069194485768?s=20

"Ik ben opgegroeid in Texas en ik game al mijn hele leven, dus dit voelde als de volgende stap", laat de 25-jarige weten. "Ik heb gaming altijd al onderdeel willen maken van professionele sport. Investeren in Envy die actief zijn in mijn geboortestad voelt daarom als de perfecte match."

Post Malone streamt zelf met enige regelmaat op Twitch, waar de muzikant voornamelijk PUBG speelt.

Niet de enige

Naast Post Malone zijn er nog een aantal andere muzikanten die zich in esports hebben gemengd. Zo heeft Aubrey Drake Graham, beter bekend als Drake, geïnvesteerd in esports-organisatie 100 Thieves. Kiari Kendrell "Offset" Cephus investeerde in Faze Clan, naast dat hij zelf ook onderdeel uitmaakt van de organisatie. Afgelopen week liet NBA-speler Ben Simmons weten onderdeel te worden van Faze Clan, naast dat hij een investering gedaan zou hebben.

De inmenging van bekende muzikanten in esports zorgt ervoor dat algemene media steeds vaker over competitief gamen schrijven. Ook zorgen de flinke investeringen ervoor dat organisaties esporters een salaris kunnen betalen en daarnaast ook andere benodigde werknemers aan kunnen trekken, zoals marketeers, designers en content creators.