Beeld: Riot Games
Nieuws

Na LowLandLions sneuvelt ook Sector One in voorrondes EU Masters

21 augustus 2020, 10:55

Het is Sector One niet gelukt om door te dringen tot het hoofdtoernooi van EU Masters. De winnaar van de Belgian League verloor op het nippertje van Intrepid Fox Gaming. Door deze nederlaag heeft de Benelux dit seizoen geen vertegenwoordiger in EU Masters.

Na een succesvolle groepsfase eindigde Sector One op de tweede plaats in hun groep. De loting voor de knock-outfase zette hen tegenover het Griekse Intrepid Fox Gaming, dat in hun groep dankzij een tiebreaker eerste was geworden. In de knock-outfase spelen de teams een best-of-3 tegen elkaar waarbij het team dat als eerste twee games weet te winnen zich plaatst voor het hoofdtoernooi van EU Masters.

De eerste game verliep voor Sector One voorspoedig. Met een early gold lead en onder andere een indrukwekkende dive op de botlane leek de Vlaamse organisatie de boel wel onder controle te hebben. Helaas draaide Intrepid Fox Gaming het spelbeeld na zo'n 20 minuten om en wisten zij de overwinning in de wacht te slepen. Met een 1-0 achterstand moest Sector One nu twee games op rij winnen om uitschakeling te voorkomen.

Embedded content: https://twitter.com/sectoroneeu/status/1296523115930030083?s=20

In de tweede game kreeg Sector One ADC Practice zijn geliefde Ezreal in handen en dat bleek een grote fout van de tegenstander. Na zo'n 22 minuten zette hij de game helemaal op z'n kop met een mooie pentakill. Dit keer wist Sector One de vergaarde voorsprong wel over de streep te trekken en ging de stand naar 1-1 waardoor een derde en beslissende game nodig was.

Embedded content: https://twitter.com/sectoroneeu/status/1296539883926945792?s=20

Sector One ontdekte in de derde game pas voor het eerst deze wedstrijd wat het is om vroegtijdig op achterstand te komen, maar ondanks dat bleven ze knokken voor de winst. Ze wisten fights te winnen ondanks de achterstand, maar konden het uiteindelijk niet meer bolwerken. Intrepid Fox Gaming won de derde game en gaat door naar het hoofdtoernooi van EU Masters ten koste van Sector One.

Embedded content: https://twitter.com/sectoroneeu/status/1296539883926945792?s=20