Nieuws

Nate, Merijn, Lnuef en Jaspaay kwalificeren zich voor Fortnite finale DreamHack Winter

30 november 2019, 20:27

Vier Nederlanders hebben zich tijdens DreamHack Winter in Jönköping weten te kwalificeren voor de Grand Finale van het solo Fortnite-toernooi. De Nederlanders Nate, Merijn, Jaspaay en Lnuef gaan morgen strijden om een prijzenpot van 250.000 dollar. De winnaar gaat naar huis met 30.000 dollar.

Eerder vandaag en gisteren vonden eerst de Yellow, Blue en Red Heat plaats. Aan de voorrondes kon iedereen die naar Jönköping is afgreisd meedoen. De beste 200 van elke heat gingen vandaag door naar de halve finales waarbij de top 100 spelers morgen mee mogen doen in de finale. Spelers moesten in tien games zoveel mogelijk punten vezamelen. De Nederlander Merijn was de beste speler uit de Benelux met een vijfde plek en 408 punten. De Fortnite World Cup-winnaar Nyhrox was de beste speler in de halve finale met 501 punten.

De finales vinden morgen plaats van 11:00 's morgens tot 17:00. De wedstrijden worden niet uitgezonden en zijn alleen live te volgen door het aanwezige publiek. De 100 finalisten spelen in totaal 8 games en moeten zoveel mogelijk punten verzamelen. Een game winnen geeft een speler 60 punten en dat loopt af tot een enkele punt met een vijftigste plek. Eliminaties geven de speler vijf punten.

DreamHack Jonkoping schedule

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld