Nieuws

NAVI wint CS:GO BLAST Premier Spring Final 2022 in Lissabon

NAVI wint CS:GO BLAST Premier Spring Final 2022 in Lissabon

NAVI heeft het CS:GO toernooi BLAST Premier Spring Final 2022 gewonnen. Het team van s1mple, electroNic, Perfecto, b1t, sdy en coach B1ad3 won de finale met 2-0 van Team Vitality. Hiermee verzekerde 'Natus Vincere' zich van de hoofdprijs van 200.000 dollar.

In een goedgevulde Altice Arena in Lissabon zagen duizenden Counter Strike: Global Offensive fans NAVI er met de hoofdprijs vandoor gaan. Wellicht belangrijker nog was het feit dat het team zich wist te kwalificeren voor de BLAST Premier: World Final 2022. Toch ging de overwinning van afgelopen weekend niet helemaal zonder slag of stoot.

Het toernooi begon woensdag 15 juni. NAVI werd in groep B geplaatst en verloor de eerste wedstrijd van OG. Een dag later won NAVI met 2-0 van BIG en eindigde het team op de derde plaats in de groep, achter OG en ENCE, die respectievelijk eerste en tweede werden.

G2 Esports eindigde bovenaan in groep A en liet FaZe, Team Vitality en paiN Gaming achter zich. Laatstgenoemde moest, evenals BIG in groep B, het toernooi op 16 juni verlaten.

Op 17 juni rekende NAVI in de kwartfinales af met FaZe. De winnaar van PGL Major Antwerp 2022 werd met 2-0 op Dust II en Inferno verslagen. Op diezelfde dag won Team Vitality met 2-0 op Overpass en Nuke van ENCE.

De winnaars van de kwartfinales namen het in de halve finales op tegen de winnaars van Groep A en Groep B. NAVI trof OG en won Dust II en Mirage, wat ondanks een verlies op Inferno genoeg was voor een 2-1 overwinning. Team Vitality rekende met 2-1 af met G2 Esports.

Al deze uitslagen leidde tot de finale tussen NAVI en Team Vitality. Natus Vincere wist 16-8 op Mirage en 16-5 op Overpass te winnen. Dit leverde s1mple, electroNic, Perfecto, b1t en sdy de toernooiwinst op. Met 200.000 dollar op zak kan het team zich opmaken voor de BLAST Premier: World Final 2022. Daar treft het mogelijk FaZe. Ook zij hebben zich voor het prestigeuze toernooi gekwalificeerd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.