Nieuws

NBA 2K League kwalificatietoernooi komt voor het eerst naar Europa

15 november 2019, 15:50

De NBA 2K League kondigde gisteren aan dat de NBA 2K League European Invitational, het eerste NBA 2K kwalificatietoernooi ooit in Europa, plaatsvindt op vrijdag 13 december en zaterdag 14 december in Londen. Het tweedaagse event zet de beste spelers uit Europa tegenover elkaar, waar ze zich kunnen kwalificeren voor de NBA 2K League Draft in 2020.

De NBA 2K League European Invitational is het toneel voor 20 spelers uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en Turkije. Binnen de twee toernooidagen nemen de spelers het tegen elkaar op in scrimmages en in een dubbel-eliminatie toernooi en worden er interviews met de spelers afgenomen door vertegenwoordigers van de NBA 2K League en door teammanagers. De NBA 2K League heeft de deelnemers uitgekozen op basis van prestaties in de NBA 2K League Combine en NBA 2K community Pro-Am-toernooien, en op basis van prestaties uit het verleden in andere NBA 2K-evenementen.

Topspelers over de hele wereld

“We zijn bijzonder verheugd dat we de beste Europese NBA 2K-spelers bij elkaar brengen door voor het eerst een Europees kwalificatietoernooi te organiseren,” zegt NBA 2K League Managing Director Brendan Donohue. “Voortbordurend op de APAC Invitational van vorig seizoen, die verschillende topspelers uit Azië op onze radar wist te zetten, is het superbelangrijk voor ons om topspelers over de hele wereld de kans te geven zich te kwalificeren voor de NBA 2K League Draft in 2020.”

Live uitzendingen

Het dubbel-eliminatie toernooi op zaterdag 14 december wordt live uitgezonden op de Twitch en YouTube kanalen van de NBA 2K League. Aan het einde van de European Invitational, zal een comité bestaande uit competitievertegenwoordigers en teammanagers de spelers aanwijzen die zich hebben gekwalificeerd voor de NBA 2K League Draft in 2020.