Nieuws

Nederlandse jungler maakt comeback in de LEC

Nederlandse jungler maakt comeback in de LEC

Schalke 04 voegen Thomas “Kirei” Yuen toe aan hun starting roster als jungler. Hiermee maakt Kirei een comeback in de LEC en heeft hij een tweede kans om zichzelf te bewijzen.

De 24-jarige Kirei heeft al een hele esports-carrière achter de rug. De Nederlander heeft al gespeeld voor Misfits Gaming in de LEC en ook voor Dignitas in de LCS. Hoewel hij nooit een titel heeft gewonnen wordt Kirei toch gerespecteerd door andere professionele spelers. Zijn vaardigheden en indrukwekkende statistieken binnen soloqueue zijn niet onopgemerkt gebleven voor de organisaties in de LEC. Schalke 04 ziet daarom nog potentie in de toekomst van Kirei en geven hem een nieuwe kans in deze Duitse organisatie.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=_8pd8OtigxY

Schalke 04

Resultaten

Schalke 04 is een opkomende organisatie in de LEC. Zij eindigden een jaar geleden als achtste in de Europese competitie. Langzamerhand klimmen zij hoger en hoger waardoor zij de afgelopen competitie als vierde eindigden, net achter de prestigieuze organisatie G2 Esports. Het lijkt erop dat de organisatie goede beslissingen weet te maken die voor steeds betere resultaten zorgt. Kirei zou dus ook mooi in deze positieve trend kunnen vallen.

Financiële situatie

Schalke 04 is het afgelopen jaar druk bezig geweest met veel transfers. Veel talent is ontwikkeld in de organisatie en vervolgens vaak verkocht voor een flinke som aan geld. Odoamne en Upset zijn twee getalenteerde spelers die door de organisatie zijn verkocht. Ook is de mid laner Abbedagge recent verkocht aan 100 Thieves voor een geschat bedrag van één miljoen euro. De organisatie heeft er zelfs over nagedacht om hun plaats binnen de LEC helemaal te verkopen om nog meer liquide middelen te verkrijgen.

Team roster

Top laner - BrokenBlade
Jungle - Kirei
Mid laner- NUCLEARINT
Bot laner - Neon
Support - LIMIT

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers