Nieuws

Nederlands supertoernooi Syndicate 2019 aangekondigd

Nederlands supertoernooi Syndicate 2019 aangekondigd

Bring Your Own Controller heeft tijdens Albion 4 Syndicate 2019 aangekondigd, een enorm internationaal toernooi wat plaats zal vinden in Nederland. Het toernooi zal eind oktober plek hebben voor 1500 man en vijf verschillende toernooien hebben waar je aan mee kan doen.

Syndicate is een samenwerking tussen GGWP en Avalon, twee grote toernooiseries in Nederland. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een paar van de grootste Europese toernooien ooit, en dat allemaal in Utrecht. De voorgaande edities bevatte vaak Smash 4 en Smash Melee, maar ook diverse andere fighting games. Deze editie zal niet anders zijn. Bring Your Own Controller liet via een trailer zien dat er vijf verschillende games aanwezig zijn op Syndicate, namelijk: Super Smash Bros Melee, Super Smash Bros Ultimate, Tekken 7, Mortal Kombat 11 en Rivals of Aether. Met deze selectie aan games zal de spelerlimiet van 1500 wel behaald kunnen worden, wat betekent dat het het grootste Smash toernooi in de Europese geschiedenis wordt.

Syndicate heeft al eerder aandacht getrokken van internationale toppers. Zo hebben grote spelers zoals Armada en Westballz zich wel eens op Nederlands grondgebied begeven om mee te doen met het Melee-toernooi. Voor Smash 4 hebben Mr. R en Ken zich wel eens ingeschreven, net zoals vele andere toppers. MkLeo, op dit moment de beste Smash Ultimate-speler ter wereld, heeft tijdens een van zijn streams een keer gezegd dat hij naar Syndicate zou komen als er weer een editie zou komen. Het mag dan wat later zijn dan normaal, maar 25 tot en met 27 oktober zal Syndicate weer plaatsvinden en zal Utrecht vollopen met Smash-spelers. 

Syndicate zal ongetwijfeld internationale aandacht blijven trekken, maar het heeft de potentie om Albion 4 van de troon te stoten als het grootste Europese Smash-toernooi ooit. De Nederlandse Smash community is in ieder geval blij, ze hoeven niet ver te reizen voor het volgende enorme toernooi.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen