Nieuws

Nederlandse gamers massaal op zoek naar een Nintendo Switch

Nederlandse gamers massaal op zoek naar een Nintendo Switch

Nederlandse gamers zijn massaal op zoek naar een Nintendo Switch, zo blijkt uit een onderzoek van de website Cribbage Challenge. In landen als Nederland, Franrijk, Spanje en Zweden wordt meer gezocht naar Nintendo's spelcomputer, dan naar de PlayStation 5 en Xbox Series X.

De online gaming website hield twaalf maanden lang gegevens uit Google Search Console bij. Zo konden zij ontdekken naar welke spelcomputers Europeanen het meest zoeken. In maar liefst 24 landen lijkt de Nintendo Switch het meest populair te zijn.

nederlandse-gamers-nintendo-switch-overzicht

Switch ruim 100 miljoen keer verkocht

Sinds de release van de Nintendo Switch op 3 maart 2017 werden ruim 100 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht. In Europa werden ongeveer 28 miljoen van deze spelcomputers aan de man gebracht. Deze populariteit wordt nogmaals bevestigd met de resultaten van het onderzoek van Cribbage Challenge.

De PlayStation 5 wordt in 20 Europese landen, waaronder Duitsland, Italië en Turkije, het meest gezocht. Ondanks de aanzienlijk lagere verkoopcijfers is Sony's spelcomputer wellicht net zo populair als de Nintendo Switch. Wegens een beperkte voorraad en productie is de PlayStation 5 vandaag de dag nog steeds slecht verkrijgbaar.

In drie Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, wordt het meest naar de Xbox Series X gezocht. Hoewel Microsoft de afgelopen maanden meer spelcomputers wist te verkopen dan Sony, blijkt op basis van het onderzoek dat het meerendeel van de gamers in Europa de voorkeur aan een PlayStation 5 geeft.

Volgens de website gameindustry.biz zijn zes van de vijftien best verkopende games in Europa exclusieve titels voor Nintendo, wat aantoont dat de Switch inderdaad in trek is. Pokémon Legends Arceus en Mario Kart 8: Deluxe zijn de meest gewilde games op Nintendo's spelcomputer.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.