Nieuws

Nederlandse Young Eevey wordt 13e op Thunder Smash 3

13 oktober 2019, 12:48

Young Eevey is 13e geworden op het Amerikaanse Super Smash Bros Ultimate toernooi Thunder Smash 3: Clash of the Panda's. De Bowser Jr. main werd uitgevlogen naar het evenement samen met een aantal andere internationale spelers. Dit is de tweede goede prestatie van Young Eevey in Amerika, en hij heeft nu aan de wereld laten zien dat Nederland en Bowser Jr. niet onderschat moeten worden.

Young Eevey is sinds zijn top 8 prestatie op Albion 4 een grote internationale naam binnen de Smash community. Een maand terug werd Young Eevey ook uitgevlogen naar de Verenigde Staten om mee te doen met Glitch 7. Tijdens dit toernooi werd hij 25e en versloeg hij Yetey, de huidige nummer 25 van de wereld volgens de Panda Global Rankings (PGR). Voor Thunder Smash 3 hoefde Young Eevey geen inzamelingsactie uit te voeren, dit keer werd hij uitgevlogen door organisatie Thunder Gaming zelf.

Thunder Smash 3 had als thema Clash of the Panda's. Dit betekende dat Thunder Gaming een samenwerking aanging met Panda Global, een van de grootste sponsoren binnen Smash. Er waren dus veel toptalenten aanwezig bij dit toernooi, maar dat weerhield Young Eevey er niet van om goed te presteren. Op de local de dag voor het toernooi wist hij ook nog eens MuteAce te verslaan, een van de sterkste Peach spelers van de wereld. Met diverse sterke resultaten zal flink wat punten krijgen voor de PGR. Aangezien Eevey het ook goed heeft gedaan op andere grote toernooien en hij ook aanwezig is bij Syndicate, bestaat de kans nog wel eens dat hij in de buurt van een PGR plek komt.

Young Eevey's tweede Smash gerelateerde trip naar Amerika verliep succesvol. Hij heeft nu aangegeven een korte break te nemen, maar op Syndicate kunnen we weer zien hoe hij gaat knallen.