Nieuws

Nick Eh 30, SonicFox, Ewok en Bugha op Forbes 30 Under 30 Games

4 december 2019, 08:01

Volgens Forbes behoren Fortnite-spelers Nick "Nick Eh 30" Amyoony, Soleil "Ewok" Wheeler en Kyle "Bugha" Giersdorf tot de meest invloedrijke personen in de gamingindustrie onder de 30. Ook Fighting Games-specialist Dominique "SonicFox" McLean staat op de lijst. Forbes geeft elk jaar meerdere lijsten uit van de meest invloedrijke personen in onder andere de zakenwereld, vaak gecategoriseerd in leeftijdsklasse.

Dat we Bugha terugzien op de lijst is niet wonderbaarlijk. De 16 jarige Amerikaan won de Fortnite World Cup, goed voor 3 miljoen dollar. Nick Eh 30 was lang de meest populaire Fortnite-streamer op YouTube totdat de Canadees de overstap maakte naar Mixer. Nick Eh 30 staat bekend om zijn enorm loyale fangroep en streams die voor alle leeftijdscategorieën geschikt zijn.

Ewok is de eerste vrouwelijke speler die onder contract kwam te staan van de immens populaire esportsorganisatie Faze. Dat bereikte zij bovendien op 13 jarige leeftijd. Ewok werd dit jaar enorm snel een beroemdheid; de vrouwelijke Fortnite-speler is doof en gebruikt de geluidsvirtualisatie-optie in Fortnite om het spel op hoog niveau te kunnen spelen.

SonicFox werd in 2018 uitgeroepen als beste esportspeler. De Amerikaan wist onder andere vijf Evo-toernooien op zijn naam te schrijven.