Nieuws

Nieuw PlayStation 5-model duikt op in Australië

Nieuw PlayStation 5-model duikt op in Australië

Een nieuw PlayStation 5-model is opgedoken in Australië. Dit weet de website press-start.com te melden. Het nieuwe model zou ruim 300 gram lichter dan voorganger zijn en naar verluidt op 15 september op de markt gebracht worden.

Het nieuwe PlayStation 5-model wordt aangeduid met de code CFI-1202A (disc versie) en CFI-1202B (digitale versie). In totaal zijn er drie varianten van de PlayStation 5 op de markt gebracht. Het gaat hier, ter verduidelijking, dus niet om een PlayStation Pro of een soortgelijk model.

Het nieuwe PlayStation 5-model

Het grootste verschil tussen de oude en nieuwe variant is het gewicht. De disc versie is 300 gram lichter en de digitale versie is 200 gram lichter dan zijn voorganger. In totaal wegen beide varianten ongeveer een halve kilo minder dan de spelcomputers die bijna twee jaar geleden werden verkocht.

Het is op dit moment niet duidelijk wat Sony exact aan haar nieuwste spelcomputer heeft veranderd. De gewichtsreductie moet ergens vandaan komen, dus is het waarschijnlijk dat bepaalde onderdelen zijn vervangen.

Volgens press-start.com heeft het nieuwe model geen uiterlijke veranderingen met zich mee gebracht. Ook de specificaties van de spelcomputer zijn hetzelfde gebleven. Wie geïnteresseerd is in een snellere en krachtigere PlayStation moet dus nog even geduld hebben.

Sony kondigde vorige week een prijsstijging voor hun nieuwste spelcomputer aan. In Europa zijn de disc versie en digitale versie 50 euro duurder geworden. De huidige wereldwijde economische omstandigheden werden als motief voor deze prijsstijging gebruikt.

Tot slot kondigde Sony kortgeleden de komst van hun nieuwe controller aan. De DualSense Edge controller speelt in op de behoeften van de competitieve gamer en moet deze gamers met unieke functionaliteiten op hun wenken bedienen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.