Nieuws

Nieuw seizoen Fortnite niet beschikbaar op Apple toestellen

Nieuw seizoen Fortnite niet beschikbaar op Apple toestellen

27 augustus 2020, 09:40

Het was te verwachten, maar nu is het dan echt zover. Het nieuwe Fortnite Chapter 2 Season 4 met versienaam V14.00 wordt niet beschikbaar gesteld op de iOS toestellen van Apple. De situatie is een gevolg van het geschil tussen Epic Games en Apple, wat inmiddels een rechtszaak is geworden.

Epic Games besloot op 13 augustus een update door te voeren voor Fortnite op iOS toestellen, waarmee het bedrijf een eigen betaalmiddel introduceerde in het spel. Spelers konden daardoor kiezen om zogeheten vBucks, de Fortnite munteenheid, direct via Epic Games te kopen en zo 20% korting te krijgen. Zowel de update, die niet door iOS eigenaar Apple gecontroleerd kon worden, als een eigen betaalmiddel gaan tegen de Algemene Voorwaarden van Apple in.

Embedded content: https://twitter.com/FortniteGame/status/1298637737965297665?s=20

Apple besloot daarom Fortnite uit haar App Store te halen. Spelers die het spel al op hun mobiele toestel hadden konden het afgelopen seizoen wel door blijven spelen. Tot vandaag, toen Epic Games Fortnite Chapter 2 Seizoen 4 introduceerde. Door het verwijderen van het spel uit de virtuele winkel, is het ook niet mogelijk om het spel te updaten op iPhones of iPads. De strijd tussen Apple en Epic Games ligt momenteel bij de Amerikaanse rechter. Aanklager Epic Games wilt namelijk af van de 30% die zij moeten afdragen aan Apple voor elke aankoop in Fortnite op iOS toestellen.

In een kort geding besloot de rechter eerder deze week al dat Fortnite niet terug moet in de App Store.

Fortnite Season 4

Veel spelers zullen het spijtig vinden dat de update niet beschikbaar is op iOS en macOS, want het nieuwe seizoen brengt veel nieuwe content met zich mee. Zo zijn er weer een hoop unvaulted en vaulted items/wapens en zijn er ook nieuwe Floppers te vinden. Ook is er natuurlijk weer een nieuwe Battle Pass met gloednieuwe skins. Ook de map is een klein beetje veranderd.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld