Nieuws

Nieuwe game Fall Guys krijgt een Twitch Rivals-toernooi

7 augustus 2020, 13:28

Amper een week na de release van de game Fall Guys ontstonden er al geluiden om toernooien te organiseren. Ondanks het feit dat het spel dus pas net uit is, heeft het streamingplatform al direct gereageerd op de vraag vanuit de community.

Na de release op 4 augustus is Fall Guys flink geëxplodeerd op Twitch. Het spel wordt door talloze streamers gespeeld en nestelt zich tussen de populairste spellen op het streamingplatform, waaronder CSGO, League of Legends en Valorant. Ondanks wat serverproblemen en bugs kan het spel tot nog toe rekenen op onverminderde steun uit de community. Binnen 24 uur hadden ruim 1,5 miljoen mensen het spel gespeeld.

Embedded content: https://twitter.com/FallGuysGame/status/1290971375386140673?s=20

Fall Guys is het beste te omschrijven als een mix tussen de TV-programma's WipeOut en Takeshi's Castle, waarbij een grote groep spelers in verschillende spellen tegen elkaar strijden. Het gaat hier om hindernisbanen en hilarische spellen. De hele sfeer van Fall Guys is komisch, met felle kleuren en snelle muziek met hoge tonen. Het lijkt erop dat Fall Guys er alles aan doet om dé volgende partygame te worden.

Twitch Rivals

Bijna vanzelfsprekend kwam er vanuit de community de vraag om toernooien te organiseren met deze chaotische game. Streamers zoals Lirik maakten in hun stream duidelijk dat ze een Twitch Rivals-toernooi van deze game zeker zouden aanmoedigen. Het platform zelf reageerde daar al snel op via Twitter. Uit de tweet is duidelijk dat Twitch druk bezig is om een toernooi te organiseren.

Embedded content: https://twitter.com/TwitchEsports/status/1291147274488352779?s=20

Voor Nederlandse streamers is dit helaas nog geen goed nieuws, meldt Twitch Partner Manager Benelux Daan Hendrikse. Hij laat via Twitter weten dat bovenstaande aankondiging alleen voor Noord-Amerika geldt, maar dat er wel gekeken wordt naar een Europese variant.

Embedded content: https://twitter.com/daanhendrikse/status/1291695751555407877?s=20