Nieuws

Nieuwe gameplay features FIFA 21 onthuld door EA

28 juli 2020, 08:24

FIFA-ontwikkelaar EA Sports heeft in een bericht op haar website enkele nieuwe gameplay features voor FIFA 21 aangekondigd. De nieuwe features zijn helaas nog niet in actie te zien maar worden enkel in tekst beschreven.

EA-sports heeft op haar website enkele nieuwe gameplay features aangekondigd voor FIFA 21. Ondanks dat er, buiten een klein lek, ook dit keer nog geen daadwerkelijke actiebeelden van het spel getoond worden, belooft EA geluisterd te hebben naar de kritiek op FIFA 20 en de benodigde aanpassingen gedaan te hebben. 

Embedded content: https://twitter.com/EA_Benelux/status/1288015654042337280?s=20

Zo moet het nieuwe 'Agile Dribbling' spelers meer mogelijkheden bieden de tegenstander te passeren en maken, dankzij de vernieuwde 'Creative Runs', spelers meer en betere loopacties om door de verdediging te kunnen breken. Daarnaast betekent het vernieuwde 'Positioning Personality' dat iedere speler zich anders, en meer in verhouding tot zijn statistieken, gedraagt. Zo zal Mbappé als het goed is betere loopacties maken en minder vaak buitenspel lopen dan de spits van een Duitse derdeklasser en zal Virgil van Dijk waarschijnlijk vaker een paas onderscheppen dan een minder hoog gewaardeerde collega.

Naast de nieuwe gameplay features worden in het bericht ook enkele andere aanpassingen aan het spel beschreven. Zo zijn er aanpassingen aan de Carrière-modus, kunnen spelers in het vervolg als team hun skills laten zien in Volta Squads en worden de eerder aangekondigde FUT-veranderingen, waaronder de Co-op-mode, nogmaals beschreven. 

Eerst zien dan geloven

Aangezien het vooralsnog enkel om een tekstuele omschrijving gaat en we de beloofde vernieuwingen nog niet daadwerkelijk in actie kunnen zien blijft het maar de vraag of hiermee de problemen van FIFA 20 verholpen zijn. Al is het natuurlijk goed om te horen dat EA de problemen onderkent en in ieder geval probeert om stappen in de juiste richting te zetten. Verder blijft het afwachten tot augustus, wanneer het spel volledig wordt onthuld.