Nieuws

Nieuwe info over DrDisrespect Battle Royale game

Midnight Society New York

Midnight Society, de gamestudio opgericht door streamer DrDisrespect, heeft meer informatie gegeven over Project Moon. De gamemaker heeft een roadmap bekendgemaakt voor de komende maanden waarin spelers de eerste stukjes van de game kunnen spelen.

In december 2021 liet streamer Herschel ‘DrDisrespect’ Beahm IV weten dat hij bezig was met de ontwikkeling van een game. Hij had een aantal game-ontwikkelaars bij elkaar gezocht voor een spel in het Battle Royale-genre. Begin dit jaar konden mensen zich aanmelden als ‘Founder’. Volgens Midnight Society waren er 400.000 aanmeldingen, waarvan 10.000 gelukkigen de optie kregen een ‘Variant’ te kopen; een NFT die dient als in-game avatar.

Het was even stil rondom de game, maar gisteren is er een roadmap voor de komende maanden bekendgemaakt. Project Moon wordt een PvPvE game, wat inhoudt dat je tegen zowel spelers als de in-game wereld speelt. De game wordt uitgegeven in snapshots; speelbare ervaringen rondom de ontwikkeling van de game. Minecraft doet dit bijvoorbeeld ook. Elke zes weken verschijnt er een nieuwe snapshot voor Project Moon.

Iedere speler met een NFT Variant krijgt toegang tot de snapshots, kan de game testen en feedback geven op wat goed is, niet goed is of toegevoegd moet worden. De feedback wordt gebruikt voor het vormen van de game, zo staat op de website van Midnight Society te lezen. De eerste snapshot zal bestaan op een kleine ruimte met shooting range waarin je het eerste wapen kan testen en iedere zes weken wordt dit gebied dus geüpgraded met nieuwe content.

Project Moon Alpha

Op 29 juli zal er een Founders Event plaatsvinden. Tijdens dat evenement kunnen spelers die een Variant NFT hebben aangeschaft praten over de ontwikkeling van Project Moon. Het evenement wordt ook gelivestreamed op onder andere YouTube dus ook als je niet aanwezig kan zijn hoef je niets te missen.
Ondertussen is er veel kritiek op de plannen van DrDisrespect. Op internet wordt gesproken over onbetaalde playtesters voor een game zonder enige inhoud. Daarnaast is de vraag hoe lang het duurt voor Project Moon daadwerkelijk een speelbaar PvP prototype heeft, aangezien er slechts tien game-ontwikkelaars aan lijken te werken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend