Nieuws

Nieuwe jungler en 'masked champion' in 2020 naar League of Legends

15 januari 2020, 10:13

Riot Games heeft in een video een aantal van haar plannen voor 2020 aangekondigd. Zo teasde Riot drie nieuwe champions, het Summer Festival én een Eldritch Horror themed skin voor Volibear.

Seizoen 10 is begonnen en Sett is inmiddels ook speelbaar. Met de grafische update van zowel Volibear als Fiddlesticks en de rework van Wukong waren een aantal updates voor League of Legends in 2020 al bekend. Riot Games laat nu ook weten wat er verder op de planning staat.

Nieuwe champions

Ryan "Reav3" Mireles, Lead Champions Designer voor Riot Games, laat in de Dev video weten dat na de reworks van Volibear en Fiddlesticks er de rest van 2020 vooral aan nieuwe champions wordt gewerkt. Volgens Reav3 richt Riot zich op het ontwikkelen van karakters uit de Runeterra-lore tot herkenbare en speelbare champions. Riot deed dit eerder bij Kai'Sa en Senna. "We hebben luid en duidelijk gehoord dat jullie (League of Legends-spelers red.) meer van deze champions willen zien. Die gaan we samen met andere verhalen uit Runeterra brengen", laat Reav3 weten. "Verwacht daarom later dit jaar een bekend gezicht op de Rift."

Nieuwe jungler

Wie deze nieuwe champion gaat worden blijft onbekend. Wel licht Reav3 twee andere nieuwe champions kort toe die dit jaar tijdens een speciaal Summer Festival event verschijnen. "Het event zal 'opbloeien' met de komst van een nieuwe jungler. Het is even geleden dat we een nieuwe jungler brachten. We wisten niet zo goed of we een bruiser of een assassin wilden brengen en waren verdeeld over onze keuze.

"Het voelde alsof we elke vijf minuten heen en weer gingen", legt Reav3 expliciet uit. "Je zult tot het Summer Festival moeten wachten om te zien wat we hebben gekozen." De woordkeuze van Reav3 is opvallend. Kunnen we een champion verwachten die, om de vijf minuten, van speelstijl kan veranderen? Momenteel is Kayn de enige champion in League of Legends die een soortgelijke transformatie kan maken.

Gemaskerde champion

Ook noemt Reav3 een "gemaskerde champion die weigert te sterven". Deze champion verschijnt na de eerder genoemde jungler tijdens een speciaal Summer Event. Reav3 licht toe dat "sommige demonen echter beter in ons verleden moeten blijven". Ook kunnen we volgens Reav3 na het Summer Festival meer nieuwe champions verwachten. Later dit jaar ontvangen we van Riot daar meer informatie over.

Eldritch Horror Volibear

Onlangs toonde Riot Games de laatste beelden van de VGU van Volibear. De developers toen lieten doorschemeren dat men Volibear 'een sterker horror-thema' wilden geven. In de Dev video laat Reav3 nu weten dat Riot besloten heeft, na positieve reacties vanuit de community, een Eldritch Horror themed-Volibear skin te ontwerpen. Deze verschijnt bij de release van Volibears VGU. Iedereen die Volibear al heeft aangeschaft of tijdens de release aanschaft ontvangt de skin gratis. Daarna is de skin te kopen in de store.

Volibear ontvangt een Eldritch Horror-skin

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: