Nieuws

Nieuwe League of Legends Champion Gwen: The Hallowed Seamstress aangekondigd

27 maart 2021, 10:45

Gwen: The Hallowed Seamstress wordt de nieuwste champion in League of Legends. De champion is een poppen creatie van Isolde, de vrouw van de vorige champion Viego. Gwen komt naar Summoners Rift met scharen om de toplane onveilig te maken.

De roadmap van League of Legends 2021 was vrij duidelijk, het thema zou draaien rondom Viego: The Ruined King en zijn terugkomst naar League of Legends wereld Runeterra. Nadat hij als eerste uit de bus kwam dachten veel spelers dat zijn vrouw Isolde snel zou volgen. Nou is dat niet helemaal het geval, maar de nieuwste champion Gwen brengt toch wat Isolde met haar mee.

Embedded content: https://twitter.com/LeagueOfLegends/status/1375462548196188160?s=20

Gameplay

Riot Games geeft aan dat Gwen een AP top lane Skirmisher wordt. Ook laat ze in een gameplay trailer zien hoe Gwen in elkaar gaat zitten. Wat gelijk opvalt is dat ze met een gigantische schaar te werk gaat. Of ze het nou gebruikt als zwaard of als tool om haar tegenstanders te knippen, de schaar wordt een centraal deel van haar gameplay. Ook is in de trailer een enorm blauw veld te zien, wat Gwen met zich mee kan sleuren. Hoewel de exacte werking van dit veld nog niet duidelijk is, is wel te zien dat ze dwars door de Ultimate van Maokai kan lopen met het veld om haar heen.

Naast dat heeft ze een beetje de Skirmisher standaarden bij zich, met onder andere een dash en dosis aan damage en movement speed. Volgens Riot Games wordt Gwen een tank-buster en niet per se een carry killer. Ze zal haar schaar dus vooral gebruiken om grote HP balken aan stukken te knippen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Q33tKQd-VWY

Er is op dit moment nog een release date voor de nieuwste champion van League of Legends.

gwenleagueoflegendschampion2