Nieuws

'Nieuwe seizoen eDivisie start eind oktober/begin november'

1 september 2020, 12:30

Fans van de eDivisie moeten nog bijna twee maanden wachten voordat het volgende seizoen begint. Uit een conversatie op Twitter is af te leiden dat de competitie eind oktober/begin november weer start.

De eDivisie ligt al geruime tijd stil door de coronacrisis. Het vorige seizoen eindigde na vier speelrondes al door dreiging van het coronavirus. EA Sports maakte in maart bekend dat alle competites stilgelegd moesten worden en dat er ook geen Global Series Points meer uitgereikt zouden worden. De eDivisie valt uiteraard ook onder de globale vlag van FIFA-ontwikkelaar EA Sports en werd dus ook afgelast.

Zo is het alweer zes maanden geleden dat er voor het laatst een eDivisie-wedstrijd werd gespeeld. Voor de fans is er echter licht aan het einde van de tunnel, want door een gesprek op Twitter kunnen we concluderen dat we ongeveer over ongeveer twee maanden weer kunnen genieten van de Nederlandse FIFA-competitie. Twitteraar Knarfknarf036 vroeg namelijk aan Simon Zijlemans én de eDivisie hoe het zit met de hervatting van de competitie.

Embedded content: https://twitter.com/knarfknarf036/status/1298234621897965570?s=20

Het antwoord van het officiële eDivisie-account is kraakhelder. We kunnen eind oktober/begin november het nieuwe seizoen van de eDivisie verwachten. Logisch, want de FIFA 21 release is op 9 oktober van dit jaar. Waarschijnlijk kunnen speler dan nog even rustig wennen aan de nieuwe game voordat de competitie begint.

Embedded content: https://twitter.com/E_Divisie/status/1298581008628035584?s=20