Nieuws

Nieuwe Valorant agent Killjoy vandaag officieel onthuld

29 juli 2020, 15:00

Riot Games heeft voor het eerst na de bekendmaking van de tien 'originele' Valorant-agents een nieuw speelbaar personage voor het spel onthuldt. Killjoy is van Duitse komaf en maakt gebruik van enkele technische snufjes om een voordeel op het strijdveld te verkrijgen en haar tegenstanders uit te schakelen.

Voor het eerst na de bekendmaking van de tien 'originele' Valorant agents, die vanaf de lancering van het spel beschikbaar zijn, wordt de collectie van speelbare personages met de start van Episode 1 Act II voor het eerst uitgebreid. Eerder deze week werd al wat informatie over de nieuwe agent gelekt, maar vandaag is Killjoy ook officieel aangekondigd voor het spel.

In de bijbehorende gameplay-video kun je de Duitse agent zien gebruik maken van haar technische snufjes om een voordeel op het strijdveld te verkrijgen of zelfs haar tegenstanders uit te schakelen. Naast een granaat die een zwerm Nanobots op haar tegenstanders loslaat, beschikt de nieuwe agent over drie verschillende apparaten die ze in kan zetten.

Haar Alarmbot lijkt in essentie een beetje op de Boombot van Raze omdat hij wanneer hij een tegenstander detecteert deze achtervolgt. In tegenstelling tot de Boombot wordt de Alarmbot echter stationeer geplaatst en is hij niet gericht op het doen van zoveel mogelijk schade maar maakt hij zijn doelwit kwetsbaarder voor andere schade zodat Killjoy hem persoonlijk kan uitschakelen.

Het tweede speeltje van de Duitse technicus is een plaatsbare turret die in een hoek van 180 graden tegenstanders onder vuur neemt. Haar laatste gadget is meteen haar sterkste. De Lockown, zoals het apparaat heet, vangt na een relatief lange oplaad periode alle tegenstanders in zijn radius en maakt het voor hun onmogelijk om hun wapens en abilities te gebruiken.