Nieuws

Night: "Teams hebben over een paar weken weinig tot geen kans tegen ons"

Night: "Teams hebben over een paar weken weinig tot geen kans tegen ons"

Gisteravond won Sector One de eerste twee games in de Belgian League. De eerste game was het meest opmerkelijke, want midlaner Night besliste deze uiteindelijk met een backdoor. In gesprek met Esports Club legt hij uit hoe dat precies mogelijk was.

Sector One werd vooraf genoteerd als een van de favorieten voor de winst in de Belgian League. Ondanks de 2-0 score in de eerste speelronde is Night kritisch: "Naar mijn gevoel hebben we gisteren best slecht gespeeld. Vooral in de eerste game maakten we best veel fouten die normaal gezien harder afgestraft zouden moeten worden." vertelt de midlaner. "De tweede game ging stukken beter en voelde meer gecontroleerd aan, maar we kunnen veel beter."

EU Masters

"Ons hoofddoel is EU Masters," vervolgt Night. "Heel het team is zich daar op voor aan het bereiden. De komende weken zullen jullie steeds een beter en beter Sector One zien en ik vrees dat teams na een paar weken weinig tot geen kans zullen hebben tegen ons."

Night besliste de game tegen Timeout eigenhandig door met Ryze een backdoor te forceren. Ondanks dat de midlaner in zijn eentje de Nexus van de tegenstander vernietigde, geeft hij het hele team complimenten voor deze play. "Voordat je een backdoor kan doen moet je natuurlijk veel stappen ondernemen als team om dit op te kunnen zetten. Ons gameplan was sowieso om via splitpush te winnen, want Timeout had een superieure teamfight door Braum, Ornn en Cassiopeia."

Te agressief gespeeld

"Voor de fight bij Dragon had ik zowel de top- als de botlane inhibitor kunnen pakken door ons gameplan te volgen. We wisten dat, als we de Dragon lang genoeg konden rekken, er een moment zou komen dat ik als Ryze mijn Teleport kon gebruiken om de Nexusturrets en hopelijk ook de Nexus te kunnen vernietigen." vertelt Night. "De teamfight bij Dragon speelden we net iets te agressief en zo verloren we al vrij snel Dibu. Gelukkig kon de rest van mijn team door superieure mechanics de fight levend houden, wat mij de perfecte gelegenheid gaf om mijn Teleport te gebruiken voor een backdoor. Credits naar mijn hele team voor deze play."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven