Nieuws

Ninja keert terug naar Twitch en tekent meerjarig contract

Ninja keert terug naar Twitch en tekent meerjarig contract

Tyler "Ninja" Blevins heeft op Twitter zijn terugkeer naar Twitch aangekondigd. De 29-jarige verliet het streamingplatform een jaar geleden voor concurrent Mixer, maar die reis bleek van korte duur. Mixer sloot officieel op 22 juli haar virtuele deuren. Volgens Ninja heeft hij na flink wat bedenktijd uiteindelijk voor Twitch gekozen.

Tyler "Ninja" Blevins was een van de populairste streamers op het internet. De Amerikaan streamde tot midden vorig jaar op Twitch, een streamingplatform van techgigant Amazon. Blevins maakte in augustus 2019 een overstap naar concurrent Mixer van Microsoft. Een spraakmakende beslissing, omdat het platform van Microsoft een veel kleinere userbase had. Dat bleek ook afgelopen juni, toen Microsoft besloot definitief de stekker uit het project te trekken.

Blevins streamde daarna enkele keren op zowel Twitch als YouTube Gaming, waar hij vaak meer dan 100.000 kijkers trok. Toch bleef het lang stil rondom Ninja, er gingen veel speculaties rond, maar bevestiging kwam er niet. Tot vandaag, want de 29-jarige kondigde zijn terugkeer naar Twitch groots aan. Zijn beslissing is wel opmerkelijk, want na zijn besluit om naar Mixer te gaan werd Ninja zijn Twitch-pagina voor marketingdoeleinden gebruikt met een aantal vervelende gevolgen. De Amerikaan sprak daar destijds zijn afgunst over uit.

Embedded content: https://twitter.com/Ninja/status/1304087323731283968?s=20

Tegenover The Hollywood Reporter laat Ninja weten blij te zijn om terug te keren naar Twitch. "Ik heb er enorm veel zin in, zowel het full-time streamen en het interacteren met mijn loyale fans", legt Blevins uit. "Ik heb lang nagedacht over deze beslissing en Twitch heeft mij heel erg goed geholpen met de keuze. Ze staan volledig achter mijn doelstellingen voor mijn carrière. Ook wil ik mij dit keer beter inzetten om kleine Twitch-streamers een platform te geven."

Volgens The Hollywood Reporter is er een meerjarig contract getekend door Ninja met Twitch. Om wat voor een bedrag het gaat is onduidelijk, eerder zou Blevins een contract van 30 miljoen getekend hebben met Mixer, die volledig uitbetaald zou zijn na het sluiten van het platform.

Ninja is vandaag voor het eerst live als officiële Twitch-partner, vanaf 21:00 Nederlandse tijd.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld