Nieuws

Ninja verlaat Twitch voor Mixer

Ninja verlaat Twitch voor Mixer

Ninja, één van 's werelds meest populaire streamers, verlaat Twitch en gaat naar Mixer. Dat maakte hij vandaag bekend via een tweet.

Tyler Blevins, beter bekend als Ninja, heeft als eerste grote streamer de stap gemaakt naar Mixer, een concurrent van Twitch. Dat maakte de superster vandaag wereldkundig via een tweet. 

Embedded content: https://twitter.com/Ninja/status/1156970023421915136?s=20

De stap komt als grote verrassing, omdat het er lange tijd op leek dat Twitch een absoluut monopolie had op het gebied van videogames streamen. YouTube kwam nog het meest in de buurt, maar had bij lange na niet de naamsbekendheid van Twitch. Ook Mixer viel in het niet bij de cijfers van Twitch: tien miljoen maandelijkse gebruikers voor Mixer tegenover de meer dan honderd miljoen gebruikers die Twitch maandelijks voor zijn rekening neemt. De overstap van Ninja naar Mixer wordt dus gezien als een grote overwinning voor het streamingsplatform van Microsoft. 

Ninja beëindigt met deze stap een jarenlang succesvol partnerschap met Twitch. Tegenover The Associated Press (AP) zegt Twitch dat ze de streamer niets dan goed toewensen. 

Ook Ninja zelf heeft in een verklaring tegenover AP niets dan lovende woorden voor Twitch: "Ik ben ontzettend dankbaar voor de mogelijkheden die Twitch me heeft geboden, maar toen ik keek naar wat de volgende stap in mijn carrière moest worden wist ik dat ik op een plek wilde zijn die me de kracht gaf om de grenzen van het gamen op te zoeken en nog grotere doelen binnen de industrie te behalen. Mixer geeft me nog meer mogelijkheden om me te verbinden met mijn community."

Ninja benadrukt dat hij niet actief zal proberen om andere streamers over te halen om ook naar Mixer te gaan. "Ik wil dat mijn vrienden hun eigen beslissingen maken over de platformen waar zij op spelen. Dat gezegd hebbende verwelkom ik wel iedereen met open armen als ze zich bij mij willen voegen."

De overstap genereert in ieder geval genoeg discussiestof: zowel Mixer als Ninja staan in de top vijf trending topics van Twitter. 

De eerste livestream van Ninja zal morgen plaatsvinden tijdens Lollapalooza, een muziekfestival in Chicago. Daarvoor heeft Ninja alvast Bugha uitgenodigd, de wereldkampioen Fortnite die vorig weekend drie miljoen dollar won.