Ollelito (links) met coach Maarten Sonneveld (Beeld: EA Sports)
Nieuws

Ollelito breekt regels eChampions League en wordt gediskwalificeerd

22 augustus 2020, 10:58

Ninjas in Pyjamas-speler Olle "Ollelito" Arbin is op een wel heel ongelukkige manier gediskwalificeerd op de eChampions League Invitational, een van de grootste FIFA-toernooien van het jaar. De 18-jarige Zweed wisselde in de 90ste minuut Icon Eusebio voor Icon Cruyff, wat tegen de regels is. Ollelito had 4 Icons op het veld staan, wat het maximale is dat een speler per wedstrijd mag gebruiken.

De 18-jarige Olle "Ollelito" Arbin, die wordt begeleid door de Nederlandse FIFA-academie Team Gullit en uitkomt voor esports-organisatie Ninjas in Pyjamas, wordt gezien als een van de beste FIFA-spelers van dit jaar. Ollelito won afgelopen maand de FIFA 20 Summer Cup Series EU, waar hij onder andere Tekkz versloeg. De eChampions League Invitational was het volgende grote evenement op het lijstje, wat zoals de naam doet vermoeden de Champions League is voor FIFA.

In de eerste wedstrijd van de Invitational nemen 8 van de beste Europese-spelers het tegen elkaar op in een dubbele eliminatie-stijl bracket. Ollelito stond in zijn eerste wedstrijd tegenover de Duitser Mohammed "Mo Auba" Harkous. In de 90ste minuut stond het na een zware wedstrijd nog 1-1, waardoor Ollelito besloot zijn Icon Cruyff te wisselen voor Icon Eusebio. Dat was kennelijk tegen de regels van de eChampions League. Iets wat Ollelito zelf ook niet wist, zo geeft hij aan in een Twitlonger.

"Voor zover ik weet was het mijn eigen fout. In de 90ste minuut wisselde ik Icon Cruyff in voor Icon Eusebio", legt de Zweed uit. "Volgens de regels mag je echter maar 4 Icons in je team hebben, en mag je niet een Icon op het veld wisselen voor een Icon op de bank." Ollelito sluit af met een verontschuldiging naar al zijn fans.

Arbin wint uiteindelijk 2500 dollar met zijn achtste plek. De winnaar van de eChampions League Invitational neemt maar liefst 35000 dollar mee naar huis.