Beeld: PUBG Corp
Nieuws

Omaken stevig eerste op opening PUBG Charity Showdown

16 mei 2020, 13:50

Bij de eerste dag van het vervangende toernooi van PGS Berlijn heeft Omaken op dominante wijze zich naar de top van het scorebord gewerkt. In de eerste zes matches van het toernooi haalde het team elke keer het podium, op de laatste match waar ze als eerste uitgeschakeld werden.

Met 82 punten op de eerste dag heeft Omaken een statement gemaakt naar de rest van de teams onder hen. De rest van de top vier wordt vooralsnog gevuld door teams die allemaal door de open qualifiers heen zijn gekomen, wat een grote verrassing is aangezien veel van de grote namen al hebben gespeeld. Zo hadden Digital Athletics, Team Liquid én TSM alle drie een wat minder sterke dag. Op de tweede plaats staat vooralsnog Tempus met 62 punten, twintig minder dan de eerste plaats. Entropiq staat derde met 54, Team Red Zone vierde met 50.

Het formaat van het toernooi zit zo in elkaar dat dit weekend, samen met de komende twee, gevuld is met PUBG. 24 teams zijn ingedeeld in groepen van acht, die vervolgens op volgorde tegen elkaar spelen. Groep A speelde tegen groep B, daarna komt groep B tegen C, en vervolgens A tegen C. Dit wordt tweemaal gedaan zodat ieder team minstens twaalf keer tegen elkaar speelt. Vervolgens wordt na twee weken gekeken wie er in de top 16 staat en die gaan naar de finales, waar deze teams nog 18 wedstrijden spelen met de score terug op 0. Degene die dan het meeste punten heeft gaat er met $25000 vandoor, alsmede $100000 voor een goed doel naar keuze voor de winnaars.