Beeld: Las Vegas Review-Journal/Patrick Connolly
Nieuws

Omstreden Super Smash Bros Ultimate speler Salem opnieuw in opspraak na clash met Armada

22 september 2019, 08:07

De Amerikaanse Super Smash Bros speler Salem is na veel controverse weer in opspraak gekomen door zijn match tegen Armada op Mainstage. Salem heeft weinig goeds te zeggen over Super Smash Bros Melee spelers en dit uit zich vaak op evenementen. Na zijn clash met Leffen is Armada de volgende Melee legende die getuige mag zijn van Salem zijn vaak respectloze houding.

Salem is een speler die als sinds Super Smash Bros Brawl in de Smash community zit. Hij heeft dan ook al veel meegemaakt en is al die tijd vrij relevant gebleven. Dit was zeker te merken in Smash 4, waar Salem op een gegeven moment als de op een na beste speler van de wereld werd geranked. Ook won hij tijdens zijn Smash 4 carrière EVO 2017.

In Smash Ultimate heeft de Snake speler nog wel flinke relevantie, maar probeert hij een persona om zich heen te bouwen. Dit ten koste van andere spelers, die nu vaak slachtoffer zijn van zijn denigrerende houding. Zeker de Melee community heeft al tijden flinke bonje met Salem, aangezien Salem op Twitter zich erg duidelijk uit over de tweede Super Smash Bros game en zijn bijbehorende community. 

In een eerdere discussie werd ook duidelijk dat Salem niet onder de indruk is van Melee legenden Leffen en Armada. Zeker met Leffen heeft Salem al sinds het begin van Smash Ultimate bonje. De spanning tussen de twee bereikte zijn climax op Super Smash Con afgelopen augustus, waar de twee elkaar tegen kwamen in het Ultimate bracket. Leffen wist deze set uiteindelijk te winnen en het leek weer even goed te gaan tussen Salem en de Melee spelers. 

Nu heeft Salem op Mainstage weer een stunt uitgehaald, maar ditmaal kwam hij Armada tegen in zijn bracket. Salem beschuldigde Armada er al eerder van een "one trick pony" te zijn, wat betekent dat hij alleen maar goed is in Melee en niets anders. Toen Salem uiteindelijk de set 3-0 won liep hij weg zonder Armada ook maar de hand te schudden. 

Embedded content: https://twitter.com/rishissb/status/1175608365063528450?s=20

Hoewel Armada er om kon lachen, nam de community het iets minder licht op. Velen vinden het disrespectvol en onsportief om zo met je tegenstander om te gaan. Salem is een gesponsorde speler waardoor anderen ook een bepaalde professionaliteit van hem verwachten. Dit bleek dus niet zo te zijn, en Salem verklaarde zijn acties op Twitter. 

Veel fans van beide games vinden dat Salem bewust controverse opzoekt om een imago op te bouwen. Zelfs trouwe fans beginnen zich nu tegen Salem te keren. Later vandaag speelt hij de top 16 van Mainstage, maar met hoeveel supporters hij dit gaat doen is nog maar de vraag.

Deel: