Nieuws

Online FIFA-toernooi eDivisie Open Series voor community en het goede doel

2 april 2020, 15:17

De organisatie van de eDivisie heeft op Twitter aangekondigd de eDivisie Open Series te gaan organiseren. De eDivisie Open Series bestaat uit drie toernooien per week waarin de deelnemers de kans hebben het op te nemen tegen enkele bekende namen.

Nu de eDivisie door de coronamaatregelen stilligt, heeft de organisatie besloten dat gat op te vullen met een alternatief. Iedere week worden er drie toernooien georganiseerd onder de naam eDivisie Open Series. Aan deze toernooien kan iedereen met een PlayStation 4 en een FIFA Ultimate Team-account meedoen. Daarnaast maken iedere editie ook enkele bekende namen hun opwachting, waaronder influencers, eDivisiespelers en zelfs enkele Nederlandse voetballers.

Embedded content: https://twitter.com/E_Divisie/status/1245659688898686976?s=20

Naast de entertainmentwaarde is het initiatief ook bedoeld om geld op te halen in de strijd tegen corona. Zo wordt er van iedere deelnemer een donatie gevraagd als inschrijfgeld, met een minimum van 1 euro. De winnaar van ieder toernooi mag als prijs bepalen naar welk goed doel het verzamelde geld uiteindelijk gaat.