Nieuws

Ontwikkelaar Call of Duty Mobile brengt 10 miljard dollar op in 2020

4 april 2021, 13:58

De ontwikkelaar van Call of Duty Mobile en Honor of Kings Timi Studios bracht vorig jaar 10 miljard dollar in het laatje. De Chinese ontwikkelaar is hiermee de best verdienende game-ontwikkelaar ter wereld. Het bedrijf is een dochteronderneming van Chinese telecomgigant Tencent en vooral verantwoordelijk voor mobiele games.

Als het gaat om de grootste game-ontwikkelaars ter wereld denk je snel aan bedrijven zoals Nintendo en Sony, maar toch zijn dit niet de grootste. Timi Studios, een relatief onbekend bedrijf voor velen, staat aan kop als het gaat om winst vanuit gaming. Met de 10 miljard dollar op zak wil het bedrijf naast de mobiele markt nu ook een poging doen om op de PC en console markt te debuteren.

Best verdienende studio

Hoewel bedrijven zoals Activision en Nintendo meer verdienen dan 10 miljard dollar per jaar, is het bijzonder dat het vanuit een enkele studio komt. Timi Studios heeft namelijk geen samenwerkingen met andere bedrijven onder de Tencent Gaming tak. Hierdoor is het als enkele ontwikkelaar de best verdienende game-ontwikkelaar ter wereld.

Uitbreiding

Tencent Gaming is bezig met internationale gamestudio’s te bouwen voor hun ontwikkelaars. Zo krijgt Timi Studios een gloednieuw kantoor in hartje Los Angeles om aan het PC en Console doel te werken. Uit deze studio’s komen wordt volgens Tencent originele en eigen franchises, dus we gaan binnenkort waarschijnlijk meer zien van Timi Studios.