Nieuws

Ook BLAST Premier kondigt samenwerking met het controversiële NEOM aan

29 juli 2020, 12:37

Een aankondiging van BLAST Premier die ietwat onder de radar bleef staat nu vol in de spotlight. Mede dankzij de commotie rondom de samenwerking van de LEC met het Saoedi-Arabische NEOM, wordt het partnership tussen BLAST Premier en NEOM nu ook weer massaal gedeeld en veroordeeld.

Woensdagmiddag liet de LEC via Twitter weten een samenwerking aan te gaan met NEOM, een project in Saoedi-Arabië. Door deze aankondiging kwam de LEC zwaar onder vuur te liggen, zelfs door hun eigen medewerkers. Saoedi-Arabië staat bekend om het schenden van vele mensenrechten en is bovendien enorm intolerant tegenover de LGBTQ-community, terwijl de LEC zich juist de afgelopen periode inzetten om diezelfde community een hart onder de riem te steken.

Embedded content: https://twitter.com/BLASTPremier/status/1288130105898864640?s=20

De LEC is niet de enige die de handen ineen heeft geslagen met dit controversiële project, want op dinsdag maakte BLAST Premier, een van de grootste CSGO-competities ter wereld, bekend dat NEOM vanaf nu ook een partner van hen is. De bekendmaking leverde nauwelijks tot geen reacties op, maar inmiddels stromen de nijdige commentaren op Twitter binnen na de aankondiging van de LEC op woensdagmiddag.

Zowel BLAST Premier als de LEC hebben nog niet zelf gereageerd op de onrust.