Nieuws

Ook Sector One kan Ion Squad niet stoppen in de Belgian League

Ook Sector One kan Ion Squad niet stoppen in de Belgian League

De ongeslagen reeks van Ion Squad in de Belgian League lijkt maar niet te stoppen. Ook regerend kampioen Sector One kon daar maandagavond geen verandering in brengen.

Na vier wedstrijden in de Belgian League is nieuwkomer Ion Squad nog steeds ongeslagen. Team 7AM, 4Elements, KRC Genk Esports en nu ook Sector One zijn inmiddels aan de zegekar gebonden. Volgende week maandag kan alleen KVM Esports, dat eveneens ongeslagen is, nog een stokje steken voor een foutloze eerste seizoenshelft van Ion Squad.

De strijd tussen koploper Ion Squad en kampioen Sector One was direct de eerste wedstrijd van speelronde 3 in de Belgian League. Al vroeg in de game zagen we een snelle 1-voor-1 trade op de botlane, waarbij Sector One-support Duimelot als eerste neer ging, gevolgd door Ion Squad-ADC Flif. De grootste dreiging zou deze game echter niet van de botlane komen.

Dominantie in de midlane

Marrow Ooze verzamelde namelijk in de midlane binnen tien minuten al drie kills en twee assists op Katarina. Night, die al jaren bij Sector One wordt gezien als dé beste midlaner van België (en misschien wel de Benelux), kreeg geen voet aan de grond en ging in diezelfde tien minuten vier keer dood.

Ondanks de straatlengte voorsprong van Ion Squad wist Sector One na een klein half uur Baron Nashor veilig te stellen en hier ook nog mee weg te komen. De push die Sector One vervolgens met de Baron-buff wilde bewerkstelligen ging echter helemaal mis. Alleen Zhergoth wist met een uiterste inspanning levend weg te komen.

Niet lang daarna ging Sector One pro-actief het gevecht aan in de jungle van Ion Squad, maar verloren ze Zhergoth, Night en Mytheos in de strijd. Dat was teveel en Ion Squad maakte direct een einde aan de game.

Twee ongeslagen teams

Ook KVM Esports wacht nog op hun eerste nederlaag. Na overwinningen op KRC Genk, Sector One en Team 7AM kwam daar gisteren de winst op 4Elements Esports bij. Volgende week maandag staan Ion Squad en KVM tegenover elkaar en staat een van beide teams hun eerste puntverlies te wachten.

Uitslagen Belgian League dag 3

Sector One - Ion Squad 0-1
4Elements Esports - KVM Esports 0-1
Sector One - KRC Genk Esports 1-0
4Elements Esports - Team 7AM 1-0

Tussenstand Belgian League

  1. Ion Squad (4-0)
  2. KVM Esports (4-0)
  3. Sector One (2-2)
  4. 4Elements Esports (1-3)
  5. KRC Genk Esports (1-3)
  6. Team 7AM (0-4)