Nieuws

Operator nerf eindelijk een feit in Valorant Patch 1.09

30 september 2020, 11:49

Er was lange tijd vraag naar, maar nu is het eindelijk zo ver. De Operator heeft een nerf gekregen. Het wapen al langer als 'te sterk' bestempeld en Riot Games geeft nu gehoor aan de kritiek. Het wapen is in Patch 1.09 duurder én minder sterk geworden.

Het heeft even geduurd, maar de Operator heeft eindelijk een nerf gekregen in Valorant. De sterkste sniper uit de game die met 1 bodyshot mensen omlegt (ongeacht armor) wordt in de eerste plaats duurder. Waar het eerst 4500 credits kostte om de Operator te kopen, moet een speler nu 5000 credits neertellen voor het sluitschuttergeweer.

Ook beweeg je nu langzamer als je ingezoomed bent, is de fire rate omlaag, is het wapen minder precies geworden als je beweegt, kost het wisselen naar het wapen meer tijd én doet hij minder damage in benen. Al met al een flinke lijst aan nerfs die het wapen eindelijk minder dominant zouden moeten maken.

Jett en Reyna nerf

Ook een aantal agents is aangepakt in patch 1.09, waaronder Jett en Reyna. Beide agents zien hun ultimate minder sterk worden, waar Jett haar Burst Fire minder damage doet en Reyna tijdens Empress een minder hoge fire rate bonus krijgt.

Viper en Brimstone buff

Viper en Brimstone daarentegen krijgen een buff. Viper begint de ronde nu met 100 fuel, waar dat eerst 50 was, en ze pakt sneller haar wapen na het gebruik van Viper's Pit. Brimstone zijn Stim Beacon geeft nu een fire rate bonus van 15% ten opzichte van de 10% die het voorheen was.