Nieuws

Oprichter eSports Center Eindhoven: "We willen dat gamen sociaal geaccepteerd wordt"

Beeld: eSports Center Eindhoven

18 november 2019, 12:50

Tientallen PC’s, even zoveel consoles en ruim 450 m2 aan ruimte. Het eSports Center (ESC) Eindhoven heeft het allemaal. Oprichter Bas van Helmondt wil de plek om te gamen net zo toegankelijk maken als een sportvereniging: “We willen dat gamen sociaal geaccepteerd wordt.”

In de wijk Strijp-S in Eindhoven opende het ESC in maart 2019 voor het eerst zijn deuren voor publiek. Een plek om ‘offline’ met én tegen elkaar te kunnen gamen miste nog volgens de oprichters. “In november 2018 zat ik te denken hoe raar het eigenlijk is dat je nergens echt samen kunt gamen, behalve op een LAN-party,” vertelt Van Helmondt. “Dat is vaak veel gedoe en dus zijn wij in het gat in de markt gesprongen. Nu hebben we eigenlijk een permanente LAN-party waar je altijd mensen tegen kan komen, een team mee kunt vormen en lekker mee kunt gamen.”

Toernooien

Naast vrijuit gamen biedt het ESC ook ruimte voor het competitieve aspect. Er is om de twee weken bijvoorbeeld een groot Super Smash Bros Ultimate toernooi en eens in de zoveel tijd telt deze zelfs mee voor de officiële Power Ranking. Ook worden de ESL Dutch en Proximus competities live uitgezonden vanuit de ingebouwde studio. Bovendien komen er ook professionele teams naar de locatie om te trainen en aan teambuilding te doen. Zo was het Rocket League team van Echo Zulu eerder dit jaar nog op bootcamp in het ESC.

Recreatief gamen

Toch is het ESC zeker niet alleen maar competitief gamen, want voor de recreatieve gamer is er ook genoeg plezier te beleven. “Je kunt lid worden bij ons, net als bij een sportvereniging. Dan kun je komen gamen wanneer je wilt, binnen de openingstijden natuurlijk.” legt Van Helmondt uit. “We hebben 24 high end gaming PC’s staan, 8 PlayStations waaronder een aantal PRO-versies en tien keer een Nintendo Switch. Allemaal uitgerust met de meest gespeelde games.”

Brede doelgroep

Het ESC is eigenlijk voor iedereen, dat licht Van Helmondt ook toe: “We hebben zo’n brede doelgroep dat er voor ieder wat wils is. De fanatieke gamers, de recreatieve gamers en ook bijvoorbeeld bedrijfsuitjes. Er is heel veel mogelijk en dat maakt het juist zo leuk!”

Meer informatie over het eSports Center in Eindhoven is uiteraard te vinden op hun website.