Nieuws

Blizzard onthult Kiriko voor Overwatch 2

Blizzard onthult Kiriko voor Overwatch 2

Blizzard heeft de eerste gameplay voor Kiriko getoond. De nieuwe hero voor het spel zal voor het eerst speelbaar zijn wanneer Overwatch 2 over een kleine drie weken verschijnt. Er is tevens goed nieuws voor de geroutineerde Overwatch-speler, want Kiriko wordt gratis toegankelijk voor iedereen die de game in een eerder stadium gekocht heeft.

Sojourn, Junker Queen en nu dus Kiriko. Met de release van Overwatch 2 kunnen we aan de slag met een nieuwe DPS, Tank en Support. Het was al een tijdje bekend dat Kiriko de nieuwe healer zou zijn, maar nu heeft Blizzard dus ook videomateriaal laten zien van wat we kunnen verwachten van dit vossenmeisje.

Laten we beginnen met haar wapen, dat zijn namelijk Kunai. Een soort werpmessen die ze richting haar tegenstander gooit. Haar passive is Wall Climb, net als Genji en Hanzo heeft Kiriko de mogelijkheid om muren te beklimmen. Kiriko’s eerste ability is Swift Step, een skill die haar naar teamgenoten laat teleporteren. Dit werkt zelfs als er obstakels, zoals een muur, tussen haar en haar teamgenoot staan. Haar meest impactvolle basic ability is zonder twijfel Protection Suzu, een skill waarmee teamgenoten in haar omgeving voor een hele korte tijd onsterfelijk worden, vergelijkbaar met Baptistes Immortality Field. Daarnaast verdwijnen ook hinderlijke effecten als crowd controll door Protection Suzu.

Kiriko is een Support, dus een ability om teamgenoten te healen kan niet ontbreken, dat is voor deze nieuwe hero 'Healing Ofuda'. Kiriko roept talismannen op die teamgenoten genezen, deze talismannen gaan richting geselecteerde teamgenoten. De laatste ability is haar ultimate: Kitsune Rush. Kiriko roept een Fox Spirit op die naar voren rent. Deze vos boost de movement speed, attack speed en cooldowns van alle teamgenoten die het vosje volgen.

Kiriko lijkt op het eerste gezicht vooral een support die dicht bij haar team wil blijven, zodat ze haar talismannen kan gooien om te healen en met Protection Suzu op het juiste moment haar team kan buffen. Hoe dan ook gaan we het op 4 oktober meemaken, wanneer Overwatch 2 als free-to-play game verschijnt. Spelers die de originele game hadden gekocht kunnen direct met de Japanse aan de slag, spelers die zonder eerdere aanschaf Overwatch beginnen te spelen kunnen haar gratis unlocken in de Season Pass.

Kiriko Abilities

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend