Nieuws

Overwatch League start op "early build" Overwatch 2

Overwatch League start op "early build"  Overwatch 2

Overwatch League Vice-President Jon Spector laat via Twitter weten dat het nieuwe seizoen van de Overwatch League (OWL) in april 2022 van start gaat. Daarnaast heeft een woordvoerder aan Upcomer.com laten weten dat de competitie op een speciale versie van Overwatch 2 gaat beginnen.

Embedded content: https://twitter.com/Spex_J/status/1433836986880626690

De OWL-woordvoerder heeft bevestigd dat het nieuwe seizoen aan zal vangen op een "early build" van de game. Deze speciale versie van het spel wordt gemaakt zodat de competitie in april van start kan gaan. Of de "early build" alleen gebruikt gaat worden door de OWL of dat deze ook wordt opengesteld voor het publiek is nog niet bekend.

Embedded content: https://twitter.com/mizliz_/status/1433840949126381574

Tegenslagen

De officiële competitie van Overwatch heeft de laatste tijd flinke tegenslagen te verduren gehad. Zo stapte de Blizzard Entertainment-president op na misstanden, gevolgd door protesten en een staking van het personeel. Ook verloor de competitie sponsors als Coca-Cola en T-Mobile door alle bijkomende negatieve media-aandacht en rechtszaken.

Door de pandemie werd het de OWL nog moeilijker gemaakt. De competitie verloor naast twee grote sponsoren, daardoor ook inkomsten vanwege het moeten spelen zonder publiek. Het is daarom niet gek dat de fans weinig vertrouwen hadden in het nieuwe Overwatch-seizoen. Het nieuws dat de competitie volgend jaar gewoon in April van start gaat, is voor veel fans waarschijnlijk dan ook een welkome boodschap.

OWL 2021

Het huidige Overwatch seizoen is momenteel nog bezig. De play-offs gaan 22 september van start en de ‘Grand Finals’ staan zondag 26 september op de planning.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen