Nieuws

Shanghai Dragons winnen Overwatch League-titel van 2021

Shanghai Dragons winnen Overwatch League-titel van 2021

De Overwatch League van 2021 is gewonnen door Shanghai Dragons. Het team, dat als favoriet het wereldkampioenschap Overwatch in ging, maakte op dominante wijze duidelijk dat ze ook daadwerkelijk het beste team ter wereld zijn door Atlanta Reign met 4-0 te verslaan in de finale. Het is de derde keer dit jaar dat een groot Overwatch-toernooi is gewonnen door de Shanghai Dragons.

Embedded content: https://twitter.com/ShanghaiDragons/status/1441979072343592962?s=20

De finale van de Overwatch League was een grote gebeurtenis: zo verzorgde DJ en producer Dillon Francis de pre-show van de Overwatch Finals. Eerder gebeurde dat door andere bekende namen als DJ Khaled en Zedd. Het aankomende seizoen van de Overwatch League zal gespeeld worden op een 'early build' van Overwatch 2: zo krijgen we dus al een vroeg kijkje in de veranderingen die Overwatch 2 gaat meebrengen.

Shanghai Dragons vs Atlanta Reign

De Shanghai Dragons begonnen de finale sterk door op de map Ilios een relatief eenvoudige 2-0 overwinning te boeken. Ook op Hanamura wist het team van de Chinese miljoenenstad te domineren met goede rotaties over de map.
Atlanta Reign vs Shanghai Dragons
King's Row bleek een grotere uitdaging voor de Dragons: Atlanta Reign pakte twee checkpoints met de Payload, maar Shanghai Dragons wist hun eigen Payload over de finish te krijgen met Wrecking Ball en Sombra. De laatste map, Havana, werd het toneel van een gevecht op de lange afstand tussen de Widowmakers van beide teams. Ook hier trokken de Dragons aan het langste eind en wonnen ze de finale zonder een map te droppen tegen Atlanta Reign. Alleen San Francisco Shock won eerder een finale met een score van 4-0: dat was tegen Vancouver Titans in 2019.

Overwatch League onder druk

De Overwatch League stond de afgelopen tijd onder druk vanwege de rechtszaak tegen Activision Blizzard. Meerdere sponsoren twijfelden openlijk over hun betrokkenheid bij de Overwatch League: zo verdween T-Mobile als sponsor en lieten andere hoofdsponsoren als Coca-Cola en State Farm weten de betrokkenheid bij de competitie te heroverwegen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate