Nieuws

Overwatch League geschokt na plotseling overlijden Alarm (20)

Overwatch League geschokt na plotseling overlijden Alarm (20)

Het Amerikaanse Overwatch League-team Philadelphia Fusion heeft bekendgemaakt dat Kim “Alarm” Kyeong-bo, de flex support-speler van het team, is overleden op twintigjarige leeftijd. Het team kondigde het nieuws aan op sociale media in zowel het Engels als het Koreaans: Alarm was namelijk afkomstig uit Zuid-Korea. Details rond zijn plotselinge overlijden zijn niet bekendgemaakt.

Embedded content: https://twitter.com/JakeSucky/status/1457527989076332547?s=20

Alarm was, ondanks zijn korte periode in de Overwatch League (OWL), één van de meest succesvolle flex support-spelers in de competitie: het hoogste niveau van competitie in de game van Activision-Blizzard. Zo won hij in 2020 nog de Rookie of the Year Award als meest succesvolle nieuwkomer in de OWL. Tevens won hij dat jaar de Role Stars Award van beste support-speler en werd hij genomineerd als MVP van het seizoen.

Embedded content: https://youtu.be/yE7s2qUcSp8

Voordat Alarm onderdeel uitmaakte van het OWL-team Philadelphia Fusion, speelde hij voor Fusion University: het academie-team van de organisatie, dat speelde in de Overwatch Contenders League. De prestaties van Alarm en zijn ploeggenoten maakten al snel indruk: Fusion University domineerde het 2018-seizoen van Overwatch Contenders met maar liefst vijf opeenvolgende overwinningen op Major-toernooien. Hierdoor kreeg hij in oktober 2019 een plek kreeg bij het OWL-team van de organisatie, waarmee hij onder meer vierde werd tijdens de Overwatch League 2020 Playoffs.

Reacties op Alarm's overlijden

Veel mensen die betrokken zijn bij Overwatch en de OWL zeggen geschrokken te zijn door Alarm's plotselinge overlijden. Zo laat VikkiKitty, één van de commentatoren van de OWL, weten enorm verdrietig te zijn door het nieuws.

Embedded content: https://twitter.com/VikkiKitty/status/1457524053984653316?s=20

Ook Poko, die samen met Alarm speelde bij het team van Philadelphia Fusion, zal hem heel erg gaan missen: "Alarm was als een klein broertje voor me."

Embedded content: https://twitter.com/poko/status/1457589373118173186?s=20

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate