Nieuws

Zo speel je op de nieuwe Overwatch-map Malevento

Zo speel je op de nieuwe Overwatch-map Malevento

De recente patch voor Overwatch heeft de nieuwe map Malevento toegevoegd aan de game. In het kleine en rustige Italiaanse bergdorpje kun je veel geheimen ontdekken over het verhaal achter Overwatch. Ook zijn er meer dan genoeg plekken om je te verstoppen voor vijanden. Malevento is een zogenaamde 'free-for-all'-map: wij leggen je uit hoe je deze map selecteert en wat de nieuwe map allemaal inhoudt.

Embedded content: https://twitter.com/PlayOverwatch/status/1442922682190741504?s=20

Het competitieve seizoen van Overwatch is net voorbij: de Shanghai Dragons wonnen de Overwatch League-titel van 2021. Vandaar dat ontwikkelaar Blizzard het tijd vond om een nieuwe map uit te brengen voor Overwatch. Het ontwerp van Malevento vertoont grote overeenkomsten met Blizzard's designfilosofie voor de maps in Overwatch 2, met een focus op meer verticale gameplay dan de maps uit Overwatch. Aangezien de Overwatch League straks van start gaat op een early build van Overwatch 2, lijkt het er dus op dat Blizzard ons wil 'opwarmen' voor de opvolger.

Kenmerken van Malevento in Overwatch

Malevento is een dichtbebouwd dorpje in Italië, wat betekent dat er veel nauwe steegjes en tunnels te vinden zijn, omringd door gebouwen van enkele verdiepingen hoog: ideaal voor Symmetra-spelers om turrets te plaatsen en minder goed voor personages als Widowmaker, die liever op een langere afstand vechten. Eén van de belangrijkste kenmerken van de map is de Duomo di Malevento: de kathedraal torent hoog boven de rest van het plaatsje uit. Hier kun je als Lucio of Pharah gebruik maken van de muren en verticaliteit om tegenstanders te slim af te zijn.

Overwatch-Releases-New-Malevento-Deathmatch-Map

Ook is er een geheime uitvalsbasis te vinden van Talon: de criminele organisatie heeft dus iets te maken met de lore rond Malevento. Ook op de andere Italiaanse map Rialto kunnen spelers aanwijzingen vinden die wijzen op activiteiten van Talon: wat deze plekken precies met elkaar te maken hebben met het verhaal van Overwatch, is nog niet opgehelderd.

Zo selecteer je Malevento in Overwatch

Malevento werd vorige maand geïntroduceerd op de Public Test Realm, waar aankomende content voor Overwatch kan worden getest door spelers. Blizzard heeft Malevento aangemerkt als een 'Deathmatch'-map: een exclusieve 'free-for-all'-map, die je in Overwatch alleen kunt spelen in de arcade of in custom game modes. Je moet dus één van deze opties selecteren om op Malevento te spelen, wat betekent dat je de map niet kunt tegenkomen in competitive of quick play.

Overwatch Menu

Kort na release komt er nog een speciale arcade-mode uit voor Malevento: details hierover zijn nog niet bekendgemaakt.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate