Nieuws

Blizzard lekt nieuwe support hero Kiriko voor Overwatch 2

Blizzard lekt nieuwe support hero Kiriko voor Overwatch 2

De nieuwste hero in Overwatch 2 is Kiriko. Dit geestige vosje werd enkele maanden geleden al geteased in de releasedate trailer voor de game, maar vandaag is iets meer informatie gelekt op de site van Activision Blizzard.

Laten we beginnen met het grootste nieuws in het lek; nieuwe heroes in Overwatch worden niet zomaar meer aan je roster toegevoegd. Als je nieuwe personages wil vrijspelen doe je dit door middel van de Battle Pass. Het goede nieuws is wel dat je dit kan doen met de gratis variant van de Battle Pass. Je hoeft dus geen geld te spenderen om heroes vrij te spelen. Wanneer je de Premium Battlepas of het Watchpoint Pack koopt, dan kan je overigens direct met Kiriko aan de slag wanneer Overwatch 2 verschijnt volgende maand.

De abilities van Kiriko zijn nog niet bekend. Maar de geruchten gaan dat Kiriko een ability heeft die teamgenoten sneller maakt. Met het kleine model van Kiriko is het ook niet uitgesloten dat de hero een soortgelijke rol gaat krijgen als Yuumi in League of Legends, waarbij het vosje aan teamgenoten kan hangen en hen kan buffen en healen.

Overwatch 2 lanceert over iets minder dan een maand en wordt dan free to play. Op 4 oktober kan je dus aan de slag met de game en het nieuwe Battle Pass-systeem. Theoretisch kan je vanaf die dag dus ook gratis aan de slag met Kiriko, maar het is de vraag hoeveel tiers je moet unlocken om aan de slag te kunnen met de nieuwste toevoeging aan het roster van heroes in Overwatch.

Met Sojourn (Damage), Junker Queen (Tank) en Kiriko (Support) hebben we dus drie nieuwe helden voor Overwatch 2 waarbij naar alle rollen is gekeken. Naast de nieuwe heroes lanceert de game ook met nieuwe maps, nieuwe cosmetics en zoals gezegd een Battle Pass.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend