Nieuws

Overwatch-spelers worden onterecht gekickt door nieuw AFK-systeem

Overwatch-spelers worden onterecht gekickt door nieuw AFK-systeem

Na de afgelopen Overwatch-update is het AFK-systeem van het spel veel strenger geworden. Hierdoor worden spelers gekicked wanneer ze te lang in spawn blijven, zelfs als ze wel actief zijn. Blizzard geeft aan dat ze zich bewust zijn van het probleem en dat ze werken aan een oplossing.

Na de patch van 7 september begonnen spelers op te merken dat veel spelers uit de games werden gezet. Het bleek zo te zijn dat spelers die te lang in de spawn aanwezig waren gekicked werden, ook al waren ze in beweging of in gevecht met de tegenstander.

Probleem

In een post op het officiële Overwatch-forum beschrijft een speler hoe het systeem sinds de update te werk gaat. “Zelfs als je actief bent, zoals wanneer je loopt of schiet, in de spawn-kamer wordt je gekicked. In veel games camped de tegenstander je spawn waardoor het lastig is om de spawn te verlaten. Bij het verliezende team worden vaak spelers gekicked omdat ze simpelweg niet de spawn kunnen verlaten zonder dood te gaan,” aldus Overwatch-speler ‘Lore’ op het forum.

Het probleem doet zich vooral voor bij de King of the Hill-mode. Bij deze gamemode kunnen teams ervoor zorgen dat de tegenstanders in de spawn blijven , een spawn-camp genaamd, door de map goed te controleren. Het is heel moeilijk om een spawn-camp te verbreken en dit wordt alleen maar moeilijker wanneer je gekicked kan worden omdat je te lang aanwezig bent in de spawn.

Oplossing

Community-manager AndyB geeft aan dat Blizzard van het probleem weet en dat de spelontwikkelaar bezig is met een oplossing. Er is nog niks bekend over hoe lang het gaat duren voordat het probleem opgelost is.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen