Nieuws

Overwatch-systeem CSGO wordt misbruikt door hackers

16 augustus 2020, 11:23

Een recente video van YouTuber Sparkles heeft uit de doeken gedaan hoe hackers het Overwatch-systeem in CSGO manipuleren. Het systeem dat bedoeld is om cheaters te verbannen blijkt zo lek als een mandje. Door de manipulatie kunnen cheaters een ban omzeilen en zelfs onschuldige spelers een 'grief ban' te bezorgen.

In de YouTube video spreekt Sparkles met een Counter-Stirke: Global Offensive cheater genaamd Kessie. De cheater laat gedurende de video zien hoe en hoelang hij al cheat, alsmede hoe de community het Overwatch-systeem weet te hacken. Hierdoor is het verbannen van cheaters eigenlijk onmogelijk. Ook kun je volgens Kessie onschuldige spelers verbannen, en beweert de cheater dat dit geregeld gebeurd is.

In Overwatch kunnen spelers in CSGO een match bekijken tussen spelers, waarin een speler gerapporteerd is voor cheaten. Aan de hand van de match-beelden kunnen spelers na het bekijken van de beelden bepalen of de verdachte inderdaad valsspeelde. Het 'geanonimiseerde' systeem blijkt echter niet te functioneren. Via een omweg is namelijk de ingame ID van de match te verkrijgen, waardoor hackers een ban omzeilen door hunzelf op een blacklist te zetten en niet in het Overwatch-systeem terecht komen.

Volgens de cheater, Kessie, zou het goed anonimiseren van Overwatch een eerste stap zijn om dit probleem te verhelpen. Het is naast de ingame ID namelijk gewoon mogelijk om de namen van de spelers te zien en naar een steamprofiel te gaan. Ook de 'grief bans', waar onder andere CSGO-spelers en voormalig esporters Pimp en fl0m slachtoffer van zijn geworden zouden hierdoor lastiger worden.