Nieuws

PC Verstappen crasht tijdens Real Racers Never Quit

2 april 2020, 10:01

Max Verstappen leek gisteravond tijdens de vijfde ronde van Real Racers Never Quit op het circuit van Interlagos wederom ongenaakbaar. De Nederlander reed de eerste race vanaf pole-position onbedreigd naar de overwinning en pakte ook tijdens de tweede kwalificatie de snelste tijd. Een tweede overwinning kwam er door technische problemen echter niet.

De Nederlander was op het Braziliaanse Interlagos wederom niet bij te houden voor de concurrentie. Na zijn BMW M8 GTE, met een 1:29.020, tijdens de eerste kwalificatie, twee-tiende voor Lando Norris, op pole-position te hebben geplaatst, reed Verstappen in de race wederom soeverein naar de overwinning.

Ook tijdens de tweede kwalificatie was de Nederlander de snelste, ditmaal met een 1:29.172, gevolgd door Norris en Sheldon van der Linde, die beiden een 1:29.309 lieten noteren. Doordat de Brit toch enkele tienduizendsten sneller bleek dan Van Der Linde, mocht hij op de tweede startplek plaatsnemen.

Virtuele panne

Tijdens de voorbereiding van de tweede race sloeg het noodlot toe voor Verstappen. Terwijl de rest van het veld zijn positie innam crashte uit het niks de PC van de Nederlander, waardoor de wedstrijd zonder hem van start ging.

Embedded content: https://twitter.com/TeamRedlineSim/status/1245459330499072001?s=20

Norris kon niet profiteren van het ontbreken van de Nederlander. Na de eerste negen ronden van de race aan de leiding gereden te hebben, werd de Brit , met een enigszins discutabele manoeuvre, gepasseerd door de uiteindelijk winnaar Ayhancan Guven.

Ontknoping

Door de uitvalbeurt is de Nederlander tijdens de de laatste ronde van Real Racers Never Quit, over twee dagen, nog niet zeker van de titel. Er moeten dan wel hele gekke dingen gebeuren wil het kampioenschap Verstappen nog ontgaan.