Nieuws

Perkz lijkt nu toch echt onderweg naar Cloud9

20 november 2020, 16:37

Het lijkt steeds duidelijker te worden waar de toekomst van Perkz ligt. We zien de ex-speler van G2 Esports naar alle waarschijnlijkheid in 2021 terug bij Cloud9

Afgelopen week maakten zowel G2 Esports als Perkz zelf bekend dat de wegen van beide partijen scheiden. De botlaner, die oorspronkelijk een midlaner is, was naar verluidt zijn rol op de botlane zat en wilde weer terug naar zou oude rol. Aangezien G2 Esports graag Caps op die plek wilde houden was er voor Perkz geen andere optie dan om te vertrekken.

Embedded content: https://twitter.com/G2Perkz/status/1328830350852820994

Er werd al snel gespeculeerd over de nieuwe thuishaven van de Kroaat. Zo werd zelf even aartsrivaal Fnatic geopperd, die naar alle waarschijnlijkheid afscheid neemt van Nemesis, maar was vooral de afkoopsom van 5 miljoen euro voor veel teams toch wat te gortig. Tot er een organisatie kwam die wel bereid was flink geld neer te leggen voor Perkz.

Cloud9

Die organisatie was, volgens de geruchten, het Noord-Amerikaanse Cloud9. Het team nam al eerder afscheid van hun midlaner Nisqy waardoor een zoektocht naar een nieuwe speler geopend werd. Al snel kwamen er meer verhalen dat Cloud9 interesse zou hebben in de diensten van Perkz, maar dat geld nog steeds wel een probleem was.

Embedded content: https://twitter.com/Cloud9/status/1328398151179407361

Inmiddels lijkt de deal dan toch in kannen en kruiken. De grootste aanwijzig is het feit dat Perkz op is gedoken bij een van de communicatiemiddelen van Cloud9. Je kunt je namelijk abboneren op Stratus, een 'superfan membership' van de organisatie waar je 500 dollar per jaar voor betaalt. In ruil voor dit bedrag krijg je goodies, toegang tot een privé Discord en nog meer voordelen.

Stratus

Nieuwe leden van Stratus kregen via de e-mail een persoonlijke boodschap van Perkz toegestuurd. Het gaat om een superkorte video waarin Perkz in de camera "Hello, welcome to Stratus" zegt. Het lijkt wel erg sterk dat Perkz dit zomaar doet zonder onderdeel van Cloud9 te zijn en/of te worden.

Embedded content: https://imgur.com/a/dqvJcy0

Deel: