Beeld: Chris Ratcliffe
Nieuws

PlayStation 5 eind 2020 verkrijgbaar

8 oktober 2019, 12:38

Sony heeft dinsdagmiddag Nederlandse tijd meer informatie vrijgegeven over de PlayStation 5. De nieuwe console is eind 2020 verkrijgbaar en krijgt onder andere nieuwe technieken in de controllers en een snellere harde schijf.

Er was lang weinig bekend over het nieuwe apparaat van Sony en het bedrijf was zelfs niet aanwezig op de afgelopen E3. De stilte is nu eindelijk doorbroken en Sony heeft laten weten dat de PlayStation 5, dat nu ook de officiële naam is, richting het einde van volgend jaar verkrijgbaar is. De opvolger van de PlayStation 4 krijgt onder andere een veel snellere harde schijf die de laadtijden van (grote) games flink vermindert. Ook is er in de hardware de zogenaamde 'ray-tracing' ingebouwd, die vergevorderde licht- en geluidseffecten mogelijk maakt.

Nieuwe controller

Ook aan de controller is flink gesleuteld. Bij de hardware, die waarschijnlijk DualShock 5 gaat heten, wordt zogeheten 'haptic feedback' ingebouwd. Dit betekent dat het bewegen van de controller in alle mogelijke richtingen een rol kan spelen in een game. Ook de manier van bewegen, zoals bijvoorbeeld schudden of trillen, kan worden herkend en toegepast worden. De nieuwe controller stapt ook over op USB-C om opgeladen en gekoppeld te worden. Tot slot gaan de schouderknoopen (R2/L2) anders reageren in verschillende situaties. Zo kan de knop bij het spannen van een boog moeizamer bewegen en voel je het verschil tussen een shotgun en een machinegeweer bij het schieten.

Alle informatie die Sony bekend heeft gemaakt over de nieuwe console is te vinden op de website van Wired.

Deel: