Nieuws

PlayStation 5 evenement verplaatst naar 11 juni

9 juni 2020, 10:01

Het PlayStation 5 evenement, dat eerder werd uitgesteld vanwege de gebeurtenissen in de VS, is verplaatst naar 11 juni. Vanaf 22:00 uur Nederlandse tijd zal Sony kijkers een eerste blik gunnen in de wereld van de nieuwe console.

Sony heeft de nieuwe datum voor het PlayStation 5 evenement bekend gemaakt. Gisteravond kwamen er berichten over een advertentie op Twitch waarin de nieuwe datum en tijd te zien waren naar buiten en dat werd vervolgens door Sony op Twitter bevestigd. Het evenement, dat eigenlijk op 4 juni stond gepland, werd vorige week verplaatst vanwege de onrust in de VS. Sony vond het met het oog op de gebeurtenissen daar niet gepast een feestelijke onthulling te houden. Het PlayStation-evenement zal nu op 11 juni vanaf 22:00 Nederlandse tijd te volgen zijn op Twitch en Youtube.

Embedded content: https://twitter.com/PlayStation/status/1270053083234484225?s=20

Wat er tijdens de uitzending precies te zien zal zijn blijft onbekend, maar Sony heeft eerder al aangekondigd in ieder geval enkele PS5 games en bijbehorende gameplay te tonen. In een bericht op haar eigen blog geeft de ontwikkelaar aan dat vanwege de logistieke problemen die het coronavirus met zich meebrengt de uitzending slechts in 1080p met 30 fps zal zijn en dus niet re-presentabel voor de uiteindelijke kwaliteit is. Verder wordt kijkers aangeraden met een headset te kijken vanwege 'coole' audio elementen.