Nieuws

PlayStation 5 komt op 19 november uit voor 499 euro

16 september 2020, 21:01

Sony heeft op het PlayStation 5 Showcase-evenement de prijs en releasedatum van haar nieuwste console uit de doeken gedaan. Op 19 november kunnen consumenten in Nederland de telg kopen voor 499 euro. De digital only-variant kost 399 euro.

Het Sony PlayStation 5 Showcase-evenement stond duidelijk in teken van games. Er werd gameplay-materiaal getoond van de nieuwe Spider-Man: Miles Morales, Oddworld en Demon Souls. Aan het einde maakte Sony bekend wat de PlayStation 5 gaat kosten, iets waar menig kijker op aan het wachten was. De PlayStation 5 gaat op 19 november voor 499 euro over de toonbank; ook komt er een digital only-variant beschikbaar voor 399 euro. Spelers leveren daar een fysieke schijflade in en zijn daardoor gedwongen hun games online te kopen.

Het werd verder niet duidelijk of de digital only-variant nog andere beperkingen heeft ten opzichte van de volledige versie. Ook lijkt het erop dat Sony niet direct met Microsoft de concurrentie aangaat in het lagere segment. Daar kondigde Microsoft de Xbox Series S aan, die 299 dollar gaat kosten (250 euro). Die console richt zich met name op full HD gaming en wordt zwakker dan de Xbox Series X.

De Xbox Series X komt op 10 november uit, 9 dagen eerder dan de PlayStation 5. In Amerika, Japan, Zuid-Korea, New Zeeland, Australie, Canada en Mexico komt de PlayStation 5 overigens een week eerder uit, namelijk op 12 november. Mogelijk doet Sony dit om de releaseachterstand wat in te perken.

Bekijk hier het PlayStation 5 Showcase-evenement terug

Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: